Foto: LETA
Valstij piederošā AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pērn strādājusi ar 5,1 miljonu eiro (3,6 miljonus latu) lielu peļņu. Tādējādi VNĪ 2013. gadā nopelnījusi par 62% vairāk nekā 2012. gadā, kad valstij piederošo nekustamo īpašumu pārvaldītājs nopelnīja 3,2 miljonus eiro.

Saskaņā ar VNĪ revidēto gada pārskatu par 2013. gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums bijis par 69% lielāks nekā gadu iepriekš un sasniedzis 44,8 miljonus eiro.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina norāda, ka apgrozījuma pieaugumu veicinājusi ar būvniecību saistīto pakalpojumu apjoma palielināšanās, renovējot, restaruējot vai būvējot jaunus nekustamos īpašumus valsts iestāžu vajadzībām. Lielāko daļu no apgrozījuma gan vēl arvien veido ieņēmumi no nekustamo īpašumu iznomāšanas un apsaimniekošanas.

2013. gadā VNĪ ir veikusi maksājumus valsts budžetā 13 miljonu eiro (9,1 miljona latu) apmērā.

Nozīmīgākās VNĪ investīcijas 2013. gadā ieguldījis divu ēku atjaunošanā un vienas ēkas jaunbūvē. VNĪ pērn investējis Daugavpils cietokšņa teritorijā esošā ēkā, kas paredzēta Valsts policijas vajadzībām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu depo būvniecībā, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja ēku ugunsdzēšanas sistēmu rekonstrukcijā, kā arī Rīgas pils rekonstrukcijā un restaurācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!