Foto: DELFI
Trešo "Subway" ēstuvi plānots atvērt šī gada augusta sākumā Grēcinieku ielā, atklāja SIA "PLG Group" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Nauris Liberts.

Viņš neatklāj, cik tieši lielas investīcijas ieguldītas ēstuves izveidē, taču atzīmē, ka to apjoms pārsniedz 100 000 eiro.

Liberts arī stāsta, ka sarunas ar "Subway" franšīzes turētāju un devēju sāktas 2012.gada beigās. Tās ilgušas līdz 2013.gada augustam, bet novembrī aizsūtīts pieteikums konkursā, kurā no Latvijas esot pieteikušies vairāki simti pretendentu, lai iegūtu atļauju atvērt Latvijā "Subway" ēstuvi.

Jautāts par ēstuves novietojumu un platību, Liberts atzīmē, ka tā atradīsies Grēcinieku ielā, bet tās platība būs 157 kvadrātmetri, no kuriem aptuveni 130 kvadrātmetri aizņems tirdzniecības zāle, bet atlikušajā platībā būs virtuves daļa. Viņš arī piebilst, ka ar ēkas īpašniekiem ir noslēgts ilgtermiņa īres līgums uz pieciem gadiem.

Pēdējo divu gadu laikā "Subway" Eiropā atvēris aptuveni 500 jaunu restorānu gadā, savukārt nākamgad uzņēmums Eiropā plāno atvērt no 800 līdz 1000 jaunu tirdzniecības vietu.

Kā ziņots, patlaban "Subway" tīklā Eiropā ir 4018 jauni veikali. Savukārt kopējais 1965.gadā dibinātā uzņēmuma restorānu skaits sasniedzis gandrīz 40 000. "Subway" apgrozījums Eiropā 2012.gadā palielinājās par 18% - līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (1,57 miljardiem eiro).

"Subway" ir viens no veselīgākajiem ātrās ēdināšanas konceptiem, kur katra sviestmaize tiek gatavota pēc pasūtījuma. Sviestmaižu pamatā ir dažādas maizes, kas ir svaigi ceptas katrā restorānā visas dienas garumā.

Kā informē Liberts, ēstuvi "Subway" Grēcinieku ielā pārvaldīs uzņēmums "PLG Group", kas dibināts šī gada 10.februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. "PLG Group" īpašnieki ir Liberts - 27,5%, Daumants Pabrieža - 27,5% un Ernando Gamarra - 45%.

"PLG Group" ir viens no trim "Subway" franšīzes turētājiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!