Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 9.jūlijā, uzņēmums "O Yachts" prezentējis Latvijā būvēto 14 metrus garo luksus klases katamarānu, kas ir pirmais Latvijā ražotais šādas klases katamarāns, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Gunta Līne.

"O Yachts" katamarāni Latvijā tiek būvēti, sadarbojoties Francijas investoriem, uzņēmējai Aivai Vīksnai un Latvijas jahtu būvētājiem.

"O Yachts" investīciju apjoms ekskluzīvu katamarānu būvniecības attīstīšanai Latvijā šobrīd sasniedz vienu miljonu eiro. Divu nākamo gadu laikā uzņēmums "O Yachts" plāno piesaistīt papildu finansējumu, uzbūvēt 3-5 augstas klases katamarānus, kā arī nostiprināt savas pozīcijas luksus katamarānu segmentā visā pasaulē.

"O Yachts" īpašnieks un vadītājs Daniels Levī, kurš iepriekš strādājis IT konsultāciju uzņēmumos un attīstījis nekustamā īpašuma buznesa projektus Francijā, atzīmē, ka Latvija ir piemērotākā vieta katamarānu un jahtu būvniecībai: "Latvijā ir ne tikai senas burāšanas un jahtu būvniecības tradīcijas, bet arī tehniskās iespējas, kompetents un kvalificēts darbaspēks, kā arī konkurētspējīgas cenas."

""O Yachts" seko Ziemeļvalstu jahtu būvnieku, piemēram, "Baltic Yachts" un "Swan" tradīcijām, fokusējoties uz kvalitāti, būvējot mazāk, bet izstrādājot katru niansi līdz pilnībai. Panākumu veiksmes atslēga ir tieši uz klientu individuālajām vajadzībām orientēts piedāvājums, augsta darba kvalitāte, inovatīvi tehniskie risinājumi, aktuāls un moderns dizains," saka Levī

"O Yachts" finanšu direktore Aiva Vīksna uzsver, ka katamarānu un jahtu būve ir laikietilpīgs process. "Viena katamarāna būvniecība var aizņemt 6-18 mēnešus atkarībā no izvēlētās individualizācijas pakāpes un tehniskajiem risinājumiem."

Vīksna norāda, ka nākamo gadu mērķis ir uzbūvēt 3-5 ekskluzīvus 14 m un 21 m garus katamarānus, bet tuvāko piecu gadu laikā saņemt pasūtījumus arī 30 m jeb 100 pēdu garu katamarānu būvniecībai.

Uzņēmumā apgalvo, ka "O Yachts" katamarānus raksturo unikāls komforta, ātruma un drošības apvienojums. Dizaina izveidē līdzdarbojušies pasaulē pazīstami dizaineri Klifords Dens un Ēriks Lerūžs. Viena katamarāna cena ir atkarīga no izmēra un aprīkojuma, kas ir no pusmiljona līdz diviem miljoniem eiro.

Uzņēmums "O Yachts" dibināts 2012. gadā, tas nodarbojas ar ekskluzīvu katamarānu būvniecību kuģubūvētavā Engurē, orientējoties uz starptautisko tirgu.

Uzņēmums "O Yachts" pilnībā pieder uzņēmuma vadītājam, Francijas pilsonim Danielam Levī, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!