Foto: EPA/LETA

Eiropas populārākā zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" šodien pārvadājusi savu piecpadsmit miljono pasažieri pārvadājumos no un uz trim Baltijas valstīm, informēja lidsabiedrībā.

Nepilnos desmit gados "Ryanair" ir pārvadājusi vienu miljonu pasažieru Igaunijā, 7,5 miljonus pasažieru Latvijā un 6,5 miljonus pasažieru Lietuvā, sasniedzot 15 miljonus pasažieru.

Veiksmīgais pasažieris bija Sima Vaškelite, kas lidoja ar reisu uz Brēmeni. Sveikšana notika Viļņas lidostā, kur sieviete saņēma "Ryanair" kuponu lidojumam no Viļņas uz izvēlētu galamērķi, un visi pasažieri, kuriem šorīt bija paredzēts ceļojums ar "Ryanair" reisu, tika cienāti ar kūkām.

"Ryanair" Baltijas pārdošanas un mārketinga vadītāja Elīna Hakarainena norādīja, ka "Ryanair" cer turpināt izaugsmi un darbību visās trijās Baltijas valstīs arī turpmākajos gados.

"Ryanair" sāka savu darbību Baltijā 2004.gada oktobrī ar reisu atklāšanu no lidostas "Rīga" uz Londonu (Stanstedu) un Frankfurti (Hānu). Pēc gada, 2005.gada septembrī, "Ryanair" sāka lidojumus no Lietuvas maršrutā Kauņa-Londona (Stansteda). 2010.gadā "Ryanair" izveidoja Kauņā savu pirmo un vienīgo bāzi Baltijā, bet vēlāk tajā pašā gadā sāka operācijas Tallinas lidostā Igaunijā. Lidojumus no ceturtās - Viļņas - lidostas Baltijā "Ryanair" sāka 2011.gadā. Pašlaik "Ryanair" piedāvā 52 maršrutus no Tallinas, Rīgas, Kauņas un Viļņas, kuros ik gadus tiek pārvadāti līdz 2,3 miljoniem pasažieru, nodrošinot 2300 darbavietas četru lidostu reģiona tūrisma sektorā, kas pierādot lidsabiedrības "Ryanair" apņēmību strādāt un veikt investīcijas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Lai nosvinētu piecpadsmit miljonā Baltijas pasažiera sagaidīšanu, "Ryanair" izsludina īpašu biļešu izpārdošanu maršrutā no Tallinas, Rīgas, Kauņas un Viļņas uz Oslo (Rige) par 17 eiro ceļojumiem augustā un septembrī. Šīs biļetes būs pieejamas līdz pirmdienas, 21.jūlija, pusnaktij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!