Ventspils novada laikrakstu SIA "Ventas Balss" (VB) nopircis izdevniecības nama "Petits" mārketinga direktors Mihails Soifers, kas avīzes saturu ietekmēt necentīšoties - tas palikšot redaktora ziņā.
Par to pirmdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA), norādot, ka kopš 1991.gada VB īpašnieki bija redakcijas darbinieki.

Pēc laikraksta ziņotā, Soifers uzskata, ka VB izdošana būs rentabls bizness - cerības viešot gan līdzšinējie laikraksta finansiālie rādītāji, gan paša uzņēmēja pieredze izdevniecībā.

"Gandrīz 15 gadus esmu nodarbojies ar izdevējdarbību, nepilnus deviņus gadus biju "Neatkarīgās Cīņas" un "Sporta Avīzes" līdzīpašnieks. Kādu laiku pamēģinot iztikt bez izdevējdarbības, sapratu, ka bez tās nevaru. Nozarē nepieciešamie lieli investīciju apmēri man neļauj iegādāties kādu nacionālā līmeņa laikrakstu, bet varu pamēģināt sākt ar rajona avīzēm," atzinis Soifers.

Uz NRA jautājumu par iespējamu kādu citu reģionālo laikrakstu iegādi, Soifers atbildējis, ka savos 40 gados viņš nevarot noteikti pateikt, vai šis būs viņa vienīgais šāda veida projekts.

Laikraksts piebilst, ka Soifers ir arī Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes loceklis, Pasaules krievu preses asociācijas izpildkomitejas loceklis, savulaik kopā ar Andri Jakubānu un Ēriku Hānbergu izveidoja "Neatkarīgo Rīta Avīzi".

VB 11 000 eksemplāru iznāk latviešu un krievu valodās. NRA norāda, ka VB redaktore Edīte Melngalve savulaik VB raksturojusi kā sava veida monopolistu Ventspilī, jo līdzšinējie vismaz trīs mēģinājumi izdot otru laikrakstu pilsētā beigušies neveiksmīgi.

VB pirmo reizi iznāca 1921.gadā, no 1940. līdz 1941. un no 1945. līdz 1962.gadam laikraksts iznāca ar nosaukumu "Brīvā Venta", bet no 1962. līdz 1989.gadam - "Padomju Venta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!