Foto: LETA

Latvijas un Ukrainas ministriju pārstāvji Minskā pārrunājuši aktualitātes konteinervilcienu pārvadājumu attīstībā starp Latviju un Ukrainu, īpaši akcentējot tranzīta piesaisti no citām Melnās jūras reģiona valstīm, kā arī no Skandināvijas, izmantojot Latvijas ostu un loģistikas sistēmas iespējas, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Tāpat tika pārrunāta arī iespēja noslēgt jaunu starpvaldību līgumu par tranzīta koridoru attīstību starp Melno jūru un Baltijas jūru. Abas puses atzina, ka, neskatoties uz dažādiem praktiskiem ierobežojumiem, perspektīvā šo koridoru ir svarīgi attīstīt.

Tāpat Latvija un Ukraina bija vienisprātis, ka, mazinot administratīvās barjeras, vienojoties par kvalitatīvu regulāru servisu precīzi definētos grafikos un veicot pienācīgas mārketinga aktivitātes, nākotnē šim maršrutam varēs piesaistīt arvien jaunas kravas.

Amatpersonu saruna notikusi vakar izstādes "Transports un loģistika" laikā, kad SM valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis Minskā pārstāvēja Latviju divpusējās sarunās ar Ukrainas Infrastruktūras ministrijas delegāciju, kuru vadīja viceministrs Viktors Korņijenko.

Šodien Minskā plānota starptautiskās transporta konferences plenārdiskusija, kurā tiks apspriesta tēma par Baltkrievijas transporta sektora konkurētspējas palielināšanu, un tajā uzstāsies arī Reimanis.
Savukārt ceturtdien notiks Baltkrievijas-Latvijas apaļā galda diskusija "Baltkrievijas un Latvijas sadarbība transporta un loģistikas jomā", kurā piedalīsies satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Baltkrievijas transporta nedēļa Minskā norisināsies līdz 9.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!