Foto: LETA
Pilsētnieki un lauku iedzīvotāji saskata atšķirīgas prioritātes Latvijas nākamā gada budžetā, atklāj jaunākā "DNB Latvijas barometra" aptauja.

Domājot, kuras jomas Saeimai būtu jānosaka par prioritārām, veidojot nākamā gada budžetu, rīdzinieki un citu pilsētu iedzīvotāji norādījuši izglītību.

Vienlaikus rīdzinieki biežāk atzīmējuši arī ekonomiku (eksporta veicināšanu u.c.), bet pilsētnieki - finanšu un budžeta politiku (nodokļi, budžeta deficīta samazināšana u.t.t.).

Tikmēr lauku iedzīvotāji no jaunievēlētās Saeimas sagaida atbalstu lauksaimniecībai un aizsardzībai.

Rīdzinieki, citu pilsētu kā arī lauku iedzīvotāji bijuši vienisprātis par vienu jomu - veselības aprūpi. To aptaujātie vienlīdz bieži atzīmējuši kā prioritāru, veidojot nākamā gada budžetu.

Tikmēr, norādot, ar ko nākamajai Saeimai un valdībai vajadzētu sākt savu darbu, rīdzinieku un lauku iedzīvotāju prioritāšu saraksta augšgalā ir iekšējās un ārējās drošības jautājumu risināšana.

Rīdzinieki arī uzskata, ka aktīvāk jāintegrē krievu valodā runājošie iedzīvotāji Latvijas sabiedrībā un jādomā par valsts enerģētisko neatkarību.

Lauku iedzīvotāji atzīmējuši, ka nākamajai Saeimai un valdībai vajadzētu sākt savu darbu arī ar ražošanas attīstības veicināšanu Latvijā, tautsaimniecības uzplaukuma panākšanu un valsts autoceļu sakārtošanu.

Savukārt citu pilsētu iedzīvotāji biežāk uzskata, ka Saeimai un valdībai jāsakārto izglītības sistēma (izglītības programmu saturu, pedagogu kvalifikāciju un algas).

"DNB Latvijas barometrs" ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!