Foto: LETA

Strādājot Saeimā, nedrīkst atstumt no darba jebkuru partiju un jārod pielietojums arī frakcijai, kura nav guvusi lielu deputātu mandātu skaitu, uzticot arī viņiem atsevišķu komisiju vadību un darbu parlamenta Prezidijā, žurnālistiem pēc tikšanās ar partijas "No sirds Latvijai" pārstāvjiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Politiķis sacīja - "dzīve parādīs", kā tālāk virzīsies valdības veidošanas sarunas, tomēr pašreizējai koalīcijai jaunajā parlamentā ir 61 balss, kas ir pietiekoši, lai varētu izveidot koalīciju. Tomēr "prakse un pieredze rāda, ka, strādājot Saeimā, nedrīkst atstumt no darba jebkuru partiju" un vēlētājus, kas par to balsojuši, piebilda ZZS frakcijas vadītājs.

Viņš skaidroja, ka Saeimas darbā jārod pielietojums arī frakcijai, kura nav ieguvusi tik lielu deputātu mandātu skaitu, proti, tai varētu uzticēt atsevišķu komisiju vadību, darbu Prezidijā, un tā būtu godīga attieksme pret vēlētājiem.

Brigmanis uzsvēra, ka ZZS guvusi labu rezultātu vēlēšanās, tomēr "nedrīkstam ielīgt pašapmierinātībā". Partija ir vienmēr atvērta labām idejām, kas var nākt ne tikai no koalīcijas partijām. Arī partijas "No sirds Latvijai" vadītāja Inguna Sudraba pauda, ka ir svarīga tālākā sadarbība parlamentā ar koalīcijas partijām.

Sudraba uzsvēra, ka viņas politiskais spēks ir ienācis parlamentā ar uzstādījumu, ka ir laiks pārmaiņām. Šis jautājums šodien arī tika pārrunāts ar ZZS, sacīja Sudraba, piebilstot, ka pārmaiņas nozīmē augstāku atbildības līmeni, piemēram, tautas vēlēta Valsts prezidenta institūcijas izveidi. Jautājumā par tautas vēlētu prezidentu saskan "No sirds Latvijai" un Zemnieku savienības viedoklis, pauda politiķi. Tāpat svarīgi panākt, lai būtu atbildība par rezultātu, tātad ierēdņiem, katrai amatpersonai nepieciešams būt atbildīgai par rezultātu, tāpat jāveido uz rezultātu orientēts valsts budžets, uzsvēra Sudraba.

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs šonedēļ paziņoja, ka plāno tikties ar partiju "No sirds Latvijai". Brigmanis arī atkārtoti uzsvēris - ZZS atbalsta koalīciju pašreizējā sastāvā un uzskata, ka nav nekādas vajadzības paplašināt koalīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!