Foto: DELFI

Satiksmes ministrija (SM) piektdien, 14.novembrī, ievēlusi jauno VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāju, šajā amatā apstiprinot 'airBaltic' padomes priekšsēdētāju Andri Liepiņu, bet uzņēmējs Ilmārs Upenieks būs lidostas valdes loceklis, informē SM.

Lidostas valdē turpina darbu Ilona Līce.

SM norāda, ka Upenieks izvēlēts, ņemot vērā viņa ilgstošu pieredzi vairāku uzņēmumu vadībā, kas strādā starptautiskajā tirgū, kā arī zināšanas finanšu vadībā.

Kā liecina "Lursoft" dati, Upenieks ir būvniecības uzņēmuma SIA "Velve" valdes loceklis. Šī uzņēmuma īpašnieks savukārt ir SIA "Moduls-Rīga", kā vārds pēdējā laikā visplašāk izskanējis saistībā ar kratīšanu uzņēmumā un aizdomām par tā bijušā līdzīpašnieka iesaisti nodokļu krāpšanas shēmā.

Kā vēstīts, lidostas valdes priekšsēdētājs būs Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš.

SM norāda, ka saskaņā ar esošajiem uzņēmuma statūtiem lidostas valdē darbojas pieci valdes locekļi. Lai nodrošinātu "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārvaldes institūcijas – valdes nekavējošu lemtspēju un rīcībspēju, pieņemot lēmumus par lidojumu drošības nodrošināšanu, tostarp sevišķos meterioloģiskos apstākļos, tās sastāvā nepieciešami ne mazāk kā trīs valdes locekļi.

Tā kā lidosta ir arī paaugstinātas drošības objekts un tās valdes locekļiem ir nepieciešams saņemt pielaidi atbilstoši "Likuma par valsts noslēpumu" prasībām, SM pirms valdes locekļu apstiprināšanas ir vērsusies Drošības policijā, lai veiktu potenciālo valdes locekļa amata kandidātu atbilstības pārbaudi likuma prasībām.

Jau vēstīts, ka otrdien, 11. novembrī, Satiksmes ministrija ir pieņēma četru līdzšinējo VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes locekļu atlūgumus.

Atlūgumus iesniedza līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns.

Tobrīd Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs skaidroja, ka atlūgumi pieņemti, jo Satiksmes ministrijai kā akcionāram un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdei jau ilgāku laiku bija atšķirīgi viedokļi par atsevišķu pārvaldības procesu virzību un risinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!