Foto: PantherMedia/Scanpix
Starppilsētu pasažieru pārvadājumos autobusu šoferiem atalgojuma likme par kilometru dažādos uzņēmumos svārstās no 1,3 līdz 1,8 centiem par kilometru, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Uzņēmumā "Nordeka", kurā streikus sarīkojusi arodbiedrība LABA, likme ir 1,6 centi par kilometru, līdz ar to, vērtējot uzņēmumus pēc noteiktās likmes, "Nordeka" pārējo uzņēmumu vidū atrodas vidusdaļā, skaidro direkcijā.

Kā ziņots, arodbiedrības LABA rīkotais streiks uzņēmumā "Nordeka" turpinās, apliecināja arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis.

Patlaban tiekot gaidīti Valsts darba inspekcijas un policijas pārbaužu rezultāti, vai "Nordekas" vadība nav pieļāvusi pārkāpumus darba un atpūtas laika režīmā, nodarbinot streikotāju vietā citus šoferus. Gailis norādīja, ka streiks turpināsies vēl mēnesi. Šajā situācijā galvenais esot nodrošināt vismaz vienu streikotāju, lai tas netiktu pārtraukts, un konkrētos periodos piesaistīt lielāku streikotāju skaitu.

Jau ziņots, ka sestdien, 8.novembrī, sākās šoferu streiks, prasot atalgojuma palielināšanu. Streikam bija pieteikti 22 autovadītāji, bet visi tajā nepiedalījās. "Nordekas" vadība uzskata, ka streiku atbalsta vien astoņi šoferi.

Streika dienās neviens autobusu reiss netika atcelts, informēja Rīgas autoostā. Arī reģionālajās autoostās apliecināja, ka autobusu reisi netika atcelti.

Streiks būs beztermiņa - turpināsies tik ilgi, kamēr vadība izpildīs arodbiedrības prasību paaugstināt minimālās darba algas stundas tarifa likmi vismaz par 25%, informēja arodbiedrība LABA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!