Foto: Publicitātes foto

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Investīciju komiteja, skatot pirmo ziņojumu par Latvijas atbilstību ESAO standartiem investīciju jomā, norādījusi, ka Latvija ir investīcijām atvērta ekonomika.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, ziņojumā vērtēta Latvijas uzņēmējdarbības vide, kā arī tiesiskais regulējums attiecībā uz ārvalstu investīciju brīvību Latvijā saskaņā ar OECD Liberalizācijas kodeksiem, kuri ir vieni no nozīmīgākajiem instrumentiem, kas OECD dalībvalstīs nodrošina regulējumu par brīvu kapitāla kustību.

Komiteja atzina, ka Latvija ir investīcijām atvērta ekonomika, taču tikšanās laikā tika pārrunāti arī iespējamie uzlabojumi Latvijas tiesiskajā regulējumā atsevišķos ekonomikas sektoros.

Paredzēts, ka ziņojuma sagatavošana turpināsies 2015.gadā.

Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, un tajā tika pārstāvētas Finanšu, Tieslietu, Satiksmes, Iekšlietu un Zemkopības ministrijas, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Jau ziņots, ka Latvijas tehniskās pievienošanās sarunas OECD notiek pēc iepriekš izstrādāta grafika, kas ļauj cerēt uz sarunu noslēgšanu līdz 2015.gada beigām.

Latvijas iestāšanās OECD jau ilgu laiku bijusi Latvijas nozīmīgākā ekonomiskā un ārpolitikas prioritāte. 1996.gadā Latvija, Lietuva un Igaunija kopīgi iesniedza deklarāciju, kurā tika pausta Baltijas valstu vēlēšanās nākotnē iegūt OECD dalībvalsts statusu. Latvijas mērķis pievienoties OECD atkārtoti tika pausts 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!