Foto: Publicitātes foto
AS "Rīgas Dzirnavnieks" pērnā finanšu gada apgrozījums sasniedzis 22,2 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kā nozīmīgākos pērnā gada projektus uzņēmums min jaunas ražošanas līnijas izveidi ātri pagatavojamajām auzu biezputrām traukos, bioloģisko produktu ražošanas uzsākšana graudaugu pārslu segmentā, kā arī jaunu eksporta tirgu apgūšanu un bioloģiskā apkures katla uzstādīšanu.

""Rīgas Dzirnavnieks" iepriekšējā finanšu gadā saskārās ar jauniem izaicinājumiem, ko radīja zemākas cenas vietējā un eksporta tirgos, kā arī apjomu samazinājums uz Krieviju un Ukrainu politiskās nestabilitātes dēļ. Mēs turpinām diversificēt eksportu uz jaunām valstīm, kā rezultātā pērn tika uzsākts eksports uz Itāliju un Tuvajiem austrumiem. Tie ir būtiski gala mērķi, jo uz Itāliju eksportējam bioloģisko auzu pārslu produktus, savukārt Apvienotie Arābu emirāti pats par sevi ir eksotisks un izaicinājumiem bagāts tirgus, kur strauji pieaug pieprasījums pēc graudaugu produkcijas. Jaunu eksporta tirgu apgūšana arī turpmāk būs uzņēmuma stratēģiskais mērķis," norāda AS "Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

Kā lielāko pērnā gada investīciju projektu var minēt jaunas putras ražošanas līnijas atklāšanu, kuras izveidē ieguldīti ap pus miljons eiro, norāda Pakeltis.

"Rīgas Dzirnavnieks" 2013. gadā mainīja finanšu aprēķināšanas gadu, pakārtojot to nozares specifikai un graudu sezonalitātei. Šobrīd finanšu gads tiek aprēķināts par periodu no 1. jūlija līdz 30.jūnijam.

"Rīgas dzirnavnieka" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 12,217 miljoni eiro, bet peļņa - 209 816 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt 2014.gada pilnā finanšu gada peļņas prognoze ir apmēram 285 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!