Foto: DELFI Aculiecinieks
Uzņēmums AS "Rīgas Taksometru parks" (RTP) pasažieru pārvadājumos ar vieglajiem taksometriem saistībā ar Rīgas sabiedriskā transporta cenu kāpumu pagaidām neizjūt nekādas globālas izmaiņas, vienlaikus "inflācijas ietekmē" no 1.marta ir paaugstināta iekāpšanas maksa, informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kaspars Muižnieks.

"Klientu nav kļuvis vairāk, bet pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem ir joprojām stabils. Martā tas ir palielinājies, salīdzinot ar diviem iepriekšējiem mēnešiem, bet tas nav nekas neparasts, jo tā tas notiek ik gadu," skaidro uzņēmuma vadītājs.

Muižnieks norāda, ka lēmums par iekāpšanas maksas palielināšanu taksometros uzņēmumā pieņemts jau 2014.gada novembrī, bet realizēts, sākot ar šī gada 1.martu.

"Kopš pēdējās tarifu maiņas RTP taksometros 2008.gadā inflācijas koeficents ir palielinājies par 9%. Mēs esam palielinājuši tikai iekāpšanas maksas tarifu no 1,71 eiro uz 1,95 eiro, tātad par 0,24 eiro vienam braucienam, " uzsver Mūrnieks.

Kā ziņots, no 1.februāra stājās spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā. Jaunā pilnās biļetes cena Rīgas sabiedriskajā transportā no februāra ir 1,15 eiro.

2013.gadā "Rīgas Taksometru parks" strādāja ar 6,2 miljonu eiro apgrozījumu un 409 512 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!