Foto: stock.xchng
Tuvākajās dienās Latvijas lielākajos veikalos būs pieejama pirmā Latvijā audzēto "Mārupes siltumnīcu" sarkano tomātu raža, informē tirgotāji.

Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija teica, ka, sākot no ceturtdienas, 16.aprīļa, "Rimi" veikalos būs pieejami "Mārupes" jaunās ražas tomāti, kurus uzņēmumam piegādās kooperatīvā sabiedrība "Baltijas dārzeņi". "Piegādātāja piedāvātā cena ir mazliet dārgāka nekā bija pagājušajā gadā," viņa piebilda, komentējot cenas.

Vienlaikus Podskočija atgādināja, ka kopš pagājušā gada decembra "Rimi" veikalos ir pieejami arī uzņēmuma "Getliņi Eko" ražotie dzeltenie "Beorange" šķirnes tomāti, kā arī "Montenegro" un "Haiku" šķirņu tomāti. Tāpat "Rimi" var iegādāties arī divu veidu "Mežvidu" tomātus, ko piegādā "Latgales dārzeņu loģistika".

Savukārt uzņēmuma "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris norādīja, ka no trešdienas lielākajos "Maxima Latvija" veikalos ir pieejami jaunās ražas Latvijas tomāti, kurus būs iespējams iegādāties "Maxima" veikalos Rīgā, Ulmaņa gatvē, Slokas ielā un Deglava ielā, kā arī dažos "Maxima XX" formāta veikalos. Savukārt no ceturtdienas, 16.aprīļa jaunās ražas tomāti būs pieejami visos "Maxima XXX" un "Maxima XX" formāta veikalos Latvijā.

"Lai gan "Getliņu Eko" tomāti veikalos ir pieejami visu gadu, pircēji bieži interesējas par iecienītajiem "Mārupes siltumnīcu" un zemnieku saimniecībās "Kliģeni" un "Rītausma" audzētajiem tomātiem un citiem dārzeņiem. Esam priecīgi, ka esam vieni no pirmajiem, kas saviem klientiem piedāvā šos sarkanos tomātus," sacīja Beseris.

Pērn pirmos "Mārupes" sarkanos tomātus veikalos varēja iegādāties aprīļa vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!