Foto: Publicitātes foto
2015.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada 4. ceturksni, iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem ir palielinājies par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums.

2015.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo periodu, IKP pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem ir pieaudzis par 2,1%. Pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem IKP ir palielinājies par 2%.

IKP pieaugumu sekmēja kāpums apstrādes rūpniecībā par 4% un pakalpojumu nozarēs (bez tirdzniecības) par 2%.

Tirdzniecībā radītā pievienotā vērtība saglabājusies 2014. gada 1.ceturkšņa līmenī. Būvniecības produkcijas apjomi samazinājušies par 1%.

Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,7%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms samazinājās par 0,6%, bet nepārtikas preču apgrozījums pieauga par 1,6%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, martā, salīdzinot ar februāri, palielinājās par 13,6%. Gadu iepriekš – 2014. gada martā salīdzinājumā ar februāri – apgrozījums pieauga par 14,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!