Foto: Delfi Foto

Šī gada martā salīdzinājumā ar februāri rūpniecības produkcijas apjoms salīdzināmajās cenās pieauga par 10,9%. Kāpumu apstrādes rūpniecībā par 7,1% galvenokārt ietekmēja pieaugums metālu ražošanas nozarē, jo ražošanu uzsāka AS "KVV Liepājas metalurgs", informē Centrālās statistikas pārvalde (CSP).

Tāpat martā pagājušā gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 8,7%, tostarp ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 7,4%, apstrādes rūpniecībā – par 7,6%, un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 12,3%.

Lielākais pieaugums martā bija metālu ražošanas nozarē, datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 40%, mēbeļu ražošanas nozarē – par 8,8% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanas nozarē – par 7,7%.

Šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada 4. ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pieauga par 0,9%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā kāpums par 2,9% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 8,2%. Elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija samazinājums par 10,9%.

Savukārt šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn rūpniecības produkcijas pieauga par 1,6%. Apstrādes rūpniecībā bija kāpums par 4,2% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 10,4%. Elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija kritums par 7,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!