Foto: Publicitātes foto
Latvijas ekoloģiskās kosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" pagājušajā gadā strādāja ar 3,025 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,5% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 27,4% - līdz 410,5 tūkstošiem eiro, liecina "Lursoft" datubāzē iesniegtais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā sacīts, ka pagājušo gadu kompānija noslēdza veiksmīgi.

"Madara Cosmetics" vadība informē, ka 2014.gadā uzņēmums turpināja e-komercijas platformas attīstību, līdzekļus ieguldot gan tehnisko risinājumu, gan e-komercijas organizācijas un darbinieku attīstībā. E-komercijas platformas attīstīšanu plānots turpināt arī nākamajos gados.

Tāpat "Madara Cosmetics" pērn ar Eiropas Savienības fondu atbalstu sāka modernizēt ražotni, ko plānots pabeigt līdz šā gada beigām. Projekta ietvaros plānots modernizēt uzņēmuma ražošanas tehnoloģijas, kas ļaus ieviest jaunus produktus un palielināt ražošanas apmērus esošajiem produktiem. "Līdz ar ražotnes modernizācijas projekta ieviešanu, tā būs viena no modernākajām un ražošanas kapacitātes ziņā jaudīgākajām kopjošās kosmētikas ražotnēm reģionā," teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pētniecībā un jaunu produktu izstrādē ieguldīti 52,3 tūkstoši eiro. "Pētījumu rezultāti turpmākajos gados ļaus pilnveidot esošos produktus un uzsākt jaunu konkurētspējīgu produktu ražošanu," norāda uzņēmuma vadība.

Tāpat "Madara Cosmetics" vadība atzīmē, ka turpmākajos gados uzņēmuma izaugsmi plānots balstīt uz attīstību eksporta tirgos - iecerēts nostiprināt un paplašināt darbību esošajos eksporta tirgos, kā sākt darbību vairākos jaunos tirgos. "Šī mērķa sasniegšnai 2014.gadā ir pilnveidota uzņēmuma organizācija un izveidotas vairākas jaunas darba vietas," norāda uzņēmuma vadība, piebilstot, ka arī nākamajos gados "Madara Cosmetics" plāno uzlabot kompānijas organizāciju.

2013.gadā "Madara Cosmetics" strādāja ar 2,337 miljonu eiro apgrozījumu un 322,2 tūkstošu eiro peļņu.

"Madara Cosmetics" ir dibināts 2006.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 75 tūkstoši latu (106,7 tūkstoši eiro). Kompānijas kapitālā lielākie īpašnieki ar 28% ir Uldis Iltners un arī Lote Tisenkopfa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!