Foto: DELFI
Rīgas brīvostā piestājis kruīza kugis "Costa Pacifica", kas ir lielākais kuģis, kāds ienācis Rīgas ostā, portālu "Delfi" informēja brīvostas pārvaldes komunikāciju nodaļas vadītāja Kristiāna Esta.

"Šogad pirmo reizi tas ienāca 5.maijā, kad kopā ar vēl vienu kruīza kuģi "Aida Cara" atklāja 2015.gada kruīzu sezonu Rīgā," skaidro Esta.

""Aida Cara" Rīgu apmeklēja pirmo reizi, bet "Costa Pacifica" Rīgā jau ostā piestāj piekto gadu un šogad sezonas laikā plāno ienākt kopumā septiņas reizes," stāsta Esta.

Uz milzīgā kuģa klāja ceļo 3780 pasažieri, kas mitinās 1504 kajītēs. "Costa Pacifica" ir 300 metrus garš. Tā īpašnieki ir viena no lielākajām un slavenākajām kruīza kompānijām - Carnival Corporation & PLC, bet operators ir itāļu kompānija "Costa Crociere". Kuģa "Costa Pacifica" uzbūvēšana 2009. gadā izmaksājusi 500 miljonus eiro.

Kuģis ir ļoti grezns, un tā dizaina tēma ir mūzika, tādēļ ik uz soļa redzamas gan nošu atslēgas, gan mūzikas instrumenti, visos kuģa restorānos un zālēs ik vakaru spēlē dzīvā mūzika, bet, ja pašam iepatīkas, kā tā skan, iespējams ņemt arī privātstundas dažādu mūzikas instrumentu spēles apgūšanai.

"Costa Cruises", kam pieder "Costa Pacifica" kruīzs, pasažieri veido apmēram 25% no visu Rīgas ostā piestājušo kruīza pasažieru skaita.

Kopumā šogad Rīgā gaidāmi 66 kruīza kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!