Foto: LETA
Piensaimniecības kooperatīvs "Trikāta KS" nokārtojusi saistības pret maksātnespējas pieteicēju Vilpulkas pagasta zemnieku saimniecību (ZS) "Kalnbrindas", informē "Kalnbrindas" īpašnieks Aigars Paukšens.

"Vēlos izteikt pateicību "Trikāta KS" par operatīvo rīcību pārskaitot "Kalnbrindas" visu tai pienākošos naudu un nokārtojot parādsaistības.Ceru, ka tas kļus par pozitīvu signālu tiem zemniekiem, kuri necer atgūt savu naudu," teica Paukšens.

Jau vēstīts, ka "Kalnbrindas" vērsās tiesā ar maksātnespējas pieteikumu pret "Trikāta KS", jo kooperatīvs nebija norēķinājies ar zemnieku saimniecību par piegādāto pienu. Maksātnespējas lietu Valmieras rajona tiesa skatīs piektdien, 22.maijā.

"Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs iepriekš skaidroja, ka "Kalnbrindas" pienu uz "Trikātu KS" neved divus mēnešus un to realizē ārpus kooperatīva. Viņš arī piebilda, ka situācija noteikti tiks risināta, atzīmējot, arī to, ka "Trikāta KS" patlaban kavējas ar norēķiniem tiem biedriem, kuri pienu neved uz kooperatīvu.

2013.gadā "Trikāta KS" konsolidētais apgrozījums bija 27,541 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 6,3 tūkstoši eiro. Kooperatīva 2014.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Kooperatīvs dibināts 2003.gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!