Foto: stock.xchng

Saistībā ar lauksaimniecības tehnikas nomas maksātnespējīgo uzņēmuma "Agroleasing S.I.A." maksātnespējas procesu, kas nav pabeigts jau 20 gadus, Tieslietu ministrija uzdevusi atcelt tā administratoru.

Ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Rancāne portālam "Delfi" pastāstīja, ka TM  valsts sekretārs ir uzdevis Maksātnespējas administrācijai maksātnespējīgās SIA "AGROLEASING S.I.A." lietas apliecinātu kopiju nosūtīt Rīgas apgabaltiesai vienlaicīgi ar pieteikumu par administratora atcelšanu no attiecīgā maksātnespējas procesa.

Vērtējot lietas ilgumu, TM skaidro, ka tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. "Piemēram, būtiski ir tas, pēc kāda regulējuma maksātnespējas process uzsākts, cik liels ir uzņēmums, cik daudz aktīvu utt.," klāsta Rancāne.

"Konkrētajā situācijā procesa ilgumu noteica lietas sarežģītība, kā arī tas, ka process uzsākts saskaņā ar likumu „Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju un bankrotu"," viņa piebilst.

Regulējumam mainoties, process netika pabeigts, kā arī netika nodrošināta kontrole pār procesu.

Sīkāku informāciju par konkrētiem lietas apstākļiem un procesa kavēšanās iemesliem gan varot sniegt administrators, kura lietvedībā šis process atrodas.

Jau vēstīts, ka TM iepriekš saņēma iesniegumu saistībā ar "Agroleasing S.I.A." maksātnespējas procesu. Maksātnespēja uzņēmumam tika pasludināta 1995.gada februārī, taču process aizvien nav pabeigts.

"Agroleasing S.I.A." maksātnespējas procesa administrators ir Dainis Dunkurs, tomēr Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija liecina, ka viņš vairs administratoru rindās nedarbojas.

Pērn uzņēmums strādāja ar 4330 eiro apgrozījumu un 839 eiro lieliem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!