Sākušies asfaltēšanas darbi uz A7 Bauskas šosejas posmā no tilta pār Ķekaviņu līdz Iecavai, pavēstīja Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Tajā norādīja, ka autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā šajā maršrutā. "Plānots, ka asfaltēšanas darbi aizņems divas nedēļas," atzīmēja LVC.

Būvdarbu laikā uz Bauskas šosejas atjauno asfaltētā seguma virskārtu, kā arī deformācijas šuves tiltiem pār Misu un Ķekaviņu. Plānots, ka būvdarbi, kuru ģenerāluzņēmējs ir ceļu būves kompānija "A.C.B.", turpināsies līdz oktobra vidum. Līgumcena ir 3,5 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

LVC norādīja, ka asfalta virskārtas atjaunošana ik pēc aptuveni 8-12 gadiem, kas ir atkarīgs no satiksmes intensitātes un slodzēm katrā konkrētā autoceļā, jāveic uz visiem asfaltētiem autoceļiem, lai nodrošinātu to maksimāli ilgu un kvalitatīvu kalpošanu ar vismazākajām izmaksām. Šajā Bauskas šosejas posmā pēdējo reizi asfaltēšana veikta pirms deviņiem gadiem - 2006.gadā.

Valstij piederošais LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un rīko iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!