Foto: LETA
Vīnogu raža šogad Latvijā varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī, skaidro Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

"Es domāju, ka [raža] varētu saglabāties apmēram iepriekšējā gada līmenī," teica Ivanovs, piebilstot, ka precīzāk par ražām varēs sniegt vasaras otrajā pusē, kad vīnogulāji būs paaugušies.

Viņš arī pastāstīja, ka vīnogulāju platības šogad varētu būt pieaugušas, taču precīzu statistikas datu par to nav.

Vienlaikus viņš atzīmēja - tā kā Latvijā raudzētā vīnogu vīna apmēri ir nelieli, to cenas šogad nevar prognozēt, jo tās lielā mērā diktē tirgus. Savukārt vietējā augļu un ogu vīna cenas šogad, visticamāk, paliks iepriekšējā gada līmenī.

Tāpat viņš norādīja - tā kā šogad Latvijā ir samazinājies tūristu skaits, kas bija galvenie vietējā vīna pircēji, Latvijas augļu un ogu vīna cenas varētu nedaudz samazināties, taču nav faktoru, kas liecinātu par cenu pieaugumu.

Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrība ir dibināta 2006.gadā un tās mērķis vīnogu audzēšanas un vīna gatavošanas tradīciju kopšana un attīstības veicināšana, veidojot pamatus vīnkopības un vīnu gatavošanas nozarei Latvijā. Biedrības uzdevumi ir organizēt vīnkopības un vīndarīšanas aktivitāšu apzināšanu un koordināciju Latvijā, apkopot un izplatīt informāciju par vīnkopības un vīndarības stāvokli un attīstību Latvijā un citās valstīs, kā arī veicināt starptautisku sadarbību un pieredzes apmaiņu vīnkopībā un vīndarīšanā, organizējot starptautiskas konferences un seminārus, kā arī piedaloties ārvalstīs organizētās konferencēs un citos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!