Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien notika trīs no četrām iepriekš plānotajām maksātnespējīgā lopbarības ražotāja "Daugavpils dzirnavnieks" nekustamo īpašumu izsolēm, pastāstīja maksātnespējas procesa administratore Vija Ritenberga.

Viņa norādīja, ka izdevies izsolīt "Daugavpils dzirnavniekam" piederošus trīs zemes gabalus Maļinovas pagastā, Daugavpils novadā, kuru kopējā platība ir 47,80 hektāri.

Tāpat izsolē pārdota nojume Ūdrīšu pagastā, Krāslavas novadā, kā arī dzīvoklis Cietokšņa ielā 55, Daugavpilī.

Izsoles rīkotas Valsts ieņēmumu dienesta labā.

Vienlaikus Ritenberga neatklāja, par kādām summām īpašumi izsolīti.

Savukārt ēku un zemesgabalu, Brīvības ielā 72, Gulbenē uz kura atrodas maizes ceptuve, artēziskā aka, sūkņu stacija, svaru ēka, veikals un garāžas noliktava pagaidām neizdevās izsolīt.

Pirmdien bija plānots izsolīt vairākus "Daugavpils dzirnavniekam" piederošus nekustamos īpašumus. Tostarp ar 20 tūkstošu eiro sākumcenu izsolē piedāvāja iegādāties uzņēmumam piederošus trīs zemes gabalu Maļinovas pagastā, Daugavpils novadā, ar 75 tūkstošu eiro sākumcenu - ēku un zemesgabalu Brīvības ielā 72, ar 800 eiro sākumcenu - nojumi Ūdrīšu pagastā, Krāslavas novadā, kā arī ar 14 tūkstošu eiro sākumcenu dzīvokli Cietokšņa ielā 55, Daugavpilī

Tāpat ziņots, ka Daugavpils tiesa pērn decembra beigās pasludināja "Daugavpils dzirnavnieks" maksātnespējas procesu. Ar pieteikumu Daugavpils tiesā decembra sākumā vērsās uzņēmuma "Atradius Credit Insurance N.V." Nīderlande

Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai " Daugavpils dzirnavnieks " 2013. gadā strādāja ar 4,502 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,7% mazāk nekā 2012. gadā, savukārt kompānijas zaudējumi saruka 2,7 reizes un bija 323,5 tūkstoši eiro.

"Daugavpils dzirnavnieks" reģistrēts 1991. gada novembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,08 miljoni latu (1,537 miljoni eiro). Kompānijas lielākais īpašnieks ir kompānija "Pie Daugaviņas", kam pieder 60,35% "Daugavpils dzirnavnieka" akciju. Uzņēmums gan ir akciju sabiedrība, tādēļ tam Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!