Foto: Publicitātes foto
Ventspils ostā šogad astoņos mēnešos pārkrauti 16,4 miljoni tonnu kravu, liecina informācija ostas mājaslapā. Pēc aģentūras BNS aprēķiniem, tas ir par 13,5% mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn.

Tostarp jūlijā Ventspils brīvostā pārkrauti 1,6 miljoni tonnu kravu.

"Neskatoties uz piesardzīgajām kravu apgrozījuma prognozēm 2015.gadā un sekojošo plānoto budžeta samazinājumu, Ventspils brīvostas pārvalde neplāno paaugstināt maksu par ostas pakalpojumiem, vienlaikus turpinot maksimāli daudz līdzekļu ieguldīt ostas infrastruktūras uzturēšanā un attīstībā - nodrošinot drošus kuģošanas apstākļus un sakārtotus pievedceļus termināļiem un industriālajām zonām," norādīts ostas mājaslapā.

Pieci no 10 Ventspils brīvostas termināļiem 2015.gada astoņos mēnešos palielinājuši kravu apgrozījumu salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu. Pārkrauto kravu apmērs minētajā laika periodā audzis "Ventall Termināls" - par 71%, "Ventspils tirdzniecības ostai" - par 8%, "Noord Natie Ventspils Terminals" - par 9%, "Ventamonjaks serviss" - par 4%, kā arī "Ventspils Grain Terminal", kurā pārkrauts 121 tūkstotis tonnu, kamēr pērn minētajā laika periodā terminālī kravu pārkraušanas darbi nenotika.

Savukārt kravu apgrozījuma sarukums par 795 tūkstošiem tonnu jeb 10% bijis "Ventspils Nafta termināls", bet par 137 tūkstošiem tonnu jeb 7% pārkrauto kravu apmērs krities "Ventbunkers". Tajā pašā laikā "Ventplac" pārkrauto kravu apmērs astoņos mēnešos samazinājies par 10% jeb 21 tūkstotu tonnu, bet "Baltic Coal Terminal" - par 46% jeb 1,3 miljoniem tonnu.

"Katastrofāli rādītāji ir "Kālija parkam", kur astoņos mēnešos pārkrauti tikai 142 tūkstoši tonuu, kas ir par 89% jeb 1,2 miljoniem tonnu mazāk nekā pērn," norāda ostā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pērn astoņos mēnešos Ventspils ostā pārkrāva 18,952 miljonus tonnu kravu, savukārt gadā kopumā 26,206 miljonus tonnu kravu, kas ir par 8,9% mazāk nekā 2013.gadā.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!