Foto: LETA

Konkursā uz vakanto AS "Latvenergo" valdes locekļa amatu Ekonomikas ministrija saņēmusi 61 pretendenta pieteikumu, informē ministrijā.

EM piebilda, ka nākamnedēļ vēl var tikt saņemti pieteikumi, kas izsūtīti pa pastu.

Kandidātus izvērtēs šim mērķim īpaši izveidota komisija, kuras sastāvā ir gan EM pārstāvji, gan Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis, gan neatkarīgie eksperti no nevalstiskajām organizācijām.

Tuvākajā laikā komisija izvērtēs pretendentu atbilstību valdes locekļa amatam izvirzītajām prasībām un tos kandidātus, kuri atbildīs sludinājumā minētajām prasībām, aicinās uz intervijām klātienē.

Kandidātu atlase tiek organizēta, ievērojot Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteikto valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtību.

Jau ziņots, ka šā gada septembra sākumā Ekonomikas ministrija (EM) izsludināja konkursu uz vakanto AS "Latvenergo" valdes locekļa amatu.

Šā gada jūnijā "Latvenergo" valdes locekle finanšu direktore Zane Kotāne nolēma pārtraukt darba attiecības un darbu energokompānijas valdē.

Tolaik Kotāne lēmumu pamatoja ar vēlmi un nepieciešamību vairāk laika veltīt ģimenei. Taču šā gada augustā tapa zināms, ka Kotāne ir iecelta AS "Latvijas Gāze" valdes locekles amatā.

Kā ziņots, AS "Latvenergo" peļņa pērn augusi par 33%, liecina SIA "Firmas.lv" informācija. "Latvenergo" peļņa pērn bija 34 976 548 eiro, turpretī 2013. gadā - 26 227 928 eiro.

Savukārt energokompānijas apgrozījums pērn saruka par 27% - no 944 463 385 eiro 2013. gadā līdz 741 107 898 eiro pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!