Foto: Shutterstock
Svaigo dārzeņu pārstrādes un realizācijas uzņēmums "Dimdiņi" plāno sākt eksportu uz Somiju un Zviedriju, sacīja kompānijas valdes loceklis un īpašnieks Normunds Audzišs.

"Vieni no lielākajiem mērķa tirgiem mums ir Somija un Zviedrija - tur jau vairākas reizes ir nosūtīti produktu paraugi un tagad produkts tiek noslīpēts," sacīja Audzišs.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmums nesen ir ieguvis BRC sertifikātu, kas dos iespēju ne tikai apgūt jaunus tirgus, bet arī paplašināt eksportu uz jau esošajiem tirgiem, tostarp, Lielbritāniju un Īriju. "Esam ieguvuši BRC sertifikātu un esam gatavi eksportā strādāt uz Angliju, Vāciju, Zviedriju, Īriju un, protams, Lietuvu, Igauniju. Pateicoties šim sertifikātam mums paveras stipri lielākas iespējas, uz mums nopietnāk, uzticamāk skatās skatās, jo šie sertifikāti ir atzīti visā Rietumu pasaulē un arī Skandināvijā," teica Audzišs.

Tāpat viņš piebilda, ka kompānija turpina strādāt pie jaunu produktu radīšanas šiem tirgiem.

Tostarp Audzišs atzīmēja, ka uzņēmums turpina attīstīties arī vietējā tirgū un šogad ir sācis piegādāt tīteņkāpostus "Rimi" veikaliem.

2014. gadā "Dimdiņi" strādāja ar 4,71 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās divas reizes un bija 45,8 tūkstoši eiro.

"Dimdiņi" ir dibināti 1992. gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. "Dimdiņi" ir dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums, kas specializējies kāpostu audzēšanā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Audzišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!