Foto: Shutterstock
Valsts nekustamo īpašumu pārvaldītājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad no telpu nomas plāno gūt ienākumus 24,5 miljonu eiro apmērā, sacīja VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

Viņš norādīja, ka VNĪ ienākumi no telpu nomas 2014. gadā bija gandrīz 32 miljonu eiro apmērā, bet 2013. gadā - gandrīz 26 miljoni eiro. "Šiem skaitļiem ir nemitīga tendence pieaugt. 2014.gadā šos skaitļus būtiski ietekmēja Valsts ieņēmumu dienesta ēkas Talejas ielā nodošana ekspluatācijā. Bet kopumā visās jomās, kurās strādājam, ir pieauguma tendence, rezultāti ir pozitīvi," teica Tols.

Tostarp viņš atzīmēja, ka jāņem vērā fakts, ka VNĪ peļņas daļa ir apgrūtināta ar dažādiem nosacījumiem, un pirmais ir valsts iestāžu nodrošināšana ar telpām. "Attiecīgi ar šo funkciju mēs nepelnām, telpas atdodam par nosacīti pašizmaksu, kurā ir iekļautas arī prasības vai vajadzības ilgtermiņa investīcijām. Ēku uzturēšanai ir vajadzīga nauda, bet tā, ko saņemam, nav ne tuvu tirgus vērtībai. Mēs pelnām uz 20% īpašumu rēķina, kas tiek izīrētas privātajam sektoram," piebilda Tols.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!