Foto: F64
Valdības sēdē otrdien, 15.decembrī, pieteikti koriģēti Pārresoru koordinācijas centra (PKC) izstrādātie noteikumi par valsts uzņēmumu valdes un padomes locekļu atalgojumu, paredzot, ka tā pieaugums gadā nevarēs pārsniegt 25%, liecina attiecīgā noteikumu projekta anotācija.

Iepriekš valdības sēdē pieteiktais noteikumu projekts, kura skatīšana vairākas reizes tika atlikta, lai to precizētu, ņemot vērā bažas par sabiedrības reakciju uz algu palielinājumu valsts kapitālsabiedrību vadītājiem, paredzēja noteikt koeficientu, kuru ņem vērā maksimālā atalgojuma noteikšanai konkrētās kapitālsabiedrību grupās.

Patlaban noteikumu projekts papildināts ar nosacījumu, ka atalgojuma apmēra kāpums nevarēs pārsniegt 25% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

PKC noteikumos paredzējis kapitālsabiedrības valdes un padomes locekļa mēneša atlīdzības maksimālo apmēru, ņemot vērā vidējo atlīdzību vadībai līdzīga lieluma (neto apgrozījums, bilances kopsumma, darbinieku skaits) kapitālsabiedrībās privātajā sektorā vai - atsevišķos gadījumos - nozarē, kurā attiecīgā kapitālsabiedrība darbojas. Valdes un padomes locekļa mēneša atlīdzības maksimālais apmērs nekādā gadījumā nedrīkstēs pārsniegt Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto valstī strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēru, kas noapaļots pilnos eiro un kam piemērots koeficients 10. 2014.gadā mēneša vidējā darba samaksa bruto bija 765 eiro.

Lai noteiktu kapitālsabiedrības valdes locekļu un padomes locekļu mēneša atlīdzību kapitālsabiedrības PKC iedala trīs grupās atkarībā no finanšu rādītājiem un darbinieku skaita - mazas kapitālsabiedrības, vidējas kapitālsabiedrības un lielas kapitālsabiedrības.

Noteikumi paredz, ka lielas kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs algā saņems ne vairāk kā 7650 eiro mēnesī (bruto), vidējas - 6120 eiro, bet mazas kapitālsabiedrības vadītājs - 3825.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!