Foto: PantherMedia/Scanpix

Konkurences padome (KP) pēc mediācijas pārrunām ar namu pārvaldnieku "Dobeles namsaimnieks" novērsusi apsaimniekotāja radītos konkurences ierobežojumus, pavēstīja KP komunikācijas speciāliste Paula Vilsone.

Viņa informēja, ka pēc pārrunām ar KP "Dobeles namsaimnieks" mainījis noteikumus par ūdens skaitītāju uzstādīšanu, tādējādi nodrošinot iespēju privātajiem uzņēmējiem piedāvāt ūdens skatītāju maiņas pakalpojumus.

Pēc Vilsones teiktā, KP mediāciju sāka pēc santehnikas uzņēmuma "Jungenz" pērnā gada martā saņemtā iesnieguma par sadarbības problēmām saistībā ar ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu un nomaiņu. "Proti, "Dobeles namsaimnieks" uzņēmumam bija ierobežojis iespēju mainīt skaitītājus namsaimnieka apsaimniekotajās dzīvojamās mājās. Izvērtējot iesniegumu, KP secināja, ka šādā apsaimniekotāja rīcībā ir saskatāmas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas pazīmes," skaidroja Vilsone.

Lai apsaimniekotāja radītos konkurences ierobežojumus novērstu pēc iespējas ātri, KP lēma oficiālu pārkāpuma lietu neierosināt. Tā vietā konkurences iestāde mediācijas ceļā vērsa "Dobeles namsaimnieks" uzmanību uz pārkāpuma pazīmēm, un apsaimniekotājs izstrādāja tādus jaunus tehniskos noteikumus par aukstā un karstā ūdens skaitītāju uzstādīšanu, kuros ietvertie nosacījumi rada vienlīdzīgus konkurences apstākļus ūdens patēriņa skaitītāju mainītājiem.

"Dobeles namsaimnieks" pamatdarbības veids ir pašvaldības un dzīvokļu īpašnieku valdījumā esošā dzīvojamā fonda apsaimniekošana visā Dobeles novada teritorijā, kā arī tiek nodrošināta remontdarbu pakalpojuma sniegšana gan pašvaldības uzņēmumiem, gan uzņēmējiem un privātpersonām.

KP ir Ekonomikas ministrijas padotībā esoša institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt iespēju katram tirgus dalībniekam veikt ekonomisko darbību brīvas un godīgas konkurences apstākļos, kā arī veicināt konkurences attīstību visos tautsaimniecības sektoros sabiedrības interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!