Foto: DELFI

Tā kā starp Rīgas brīvostas pārvaldi un Konkurences padomi ir panākta vienošanās par izlīguma noslēgšanu velkoņu pakalpojumu sniegšanas jautājumā, Rīgas brīvostas pārvalde ir apņēmusies līdz svētdienai pārtraukt sniegt velkoņu pakalpojumus kuģošanas kompānijām, informēja ostā.

Tāpat, ņemot vērā iepriekš veiktos pārkāpumus velkoņu pakalpojumu jomā, osta apņēmusies ieskaitīt valsts budžetā 622 363 eiro trīs gadu laikā.

Velkoņu pakalpojumus Rīgas ostā veic sešas kompānija, tajā skaitā "PKL Flote", kas savulaik sāka vairākas tiesvedības par ostas piekopto politiku velkoņu pakalpojumu sniegšanā.

Lai jautājumu atrisinātu, starp Konkurences padomi (KP) un ostu ir saskaņots un noslēgts administratīvais līgums.

Līdz ar Administratīvā līguma noslēgšanu tiek atcelts KP iepriekšējais lēmums par soda naudas 1,5 miljoni eiro piemērošanu Rīgas brīvostas pārvaldei.

Kā ziņots, izlīgums paredz, ka Rīgas brīvosta pārtrauks komerciālu velkoņu pakalpojumu sniegšanu un izbeigs vairāk nekā septiņus gadus ilgušo prettiesisko vēršanos pret privātajiem velkoņu pakalpojumu sniedzējiem.

KP iepriekš uzsvēra, ka līgums paredz, ka brīvosta atsakās tikai no komercdarbības, kuru pilnībā var nodrošināt privātie uzņēmumi. Ostai, tāpat kā līdz šim, nebūs liegts ar saviem velkoņiem nodrošināt tai uzticētās publiskās funkcijas, piemēram, ziemas navigāciju, glābšanas, ugunsdzēšanas un piesārņojuma novēršanas darbus.

KP norāda, ka Rīgas brīvostas piedāvātie izlīguma nosacījumi ļauj pilnībā un tūlītēji novērst konkurences kropļojumu, kas līdz šim turpinājās, neraugoties uz KP lemto, kā arī nepieļaut ilgstošu tiesvedību. Lai sasniegtu savas izmeklēšanas mērķi - novērstu pārkāpumu un nepieļautu tā atkārtošanos -, KP piekrita izlīgumam un lēma samazināt naudas sodu, kas bija paredzēts vairāk nekā 1,5 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!