Foto: Publicitātes foto
Maksātnespējīgās piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Trikāta KS" administratore Rudīte Klikuča piedāvājumus iegādāties "Trikāta KS" piederošās "Latvijas Piena" kapitāldaļas plāno izvērtēt līdz marta vidum.

Administratore teica, ka patlaban vērtē pretendentus un sniedz viņiem visu nepieciešamo informāciju potenciālā darījuma ietvaros, taču nekomentēs piedāvājumus iesniegušo pretendentu skaitu un piedāvājumos norādīto kapitāldaļu iegādes summu, jo publiskajā telpā sniegtā informācija var izkropļot darījumu.

"Trikāta KS" administratore cenu aptaujā vēlas noskaidrot vērtību kooperatīvam piederošajām 53,66403% "Latvijas Piena" kapitāldaļām ar nominālvērtību 2 740 300 eiro. Administratore iepriekš informēja, ka visiem, kuriem ir interese iegādāties "Trikāta KS" piederošās "Latvijas Piens" kapitāldaļas, līdz 15.februārim rakstveidā jāiesniedz piedāvājumu. Tostarp piedāvājumā ir jābūt skaidri izteiktai piekrišanai pirkt "Latvijas Piena" kapitāldaļas par piedāvājumā norādīto cenu.

"Latvijas Pienu" ir piemeklējušas finansiālas grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Par "Latvijas Piena" kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs "Latraps", kam jau pieder "Latvijas Piena" kapitāldaļas.

"Trikāta KS" ir dibināts 2003. gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām. 2014. gadā kooperatīva konsolidētais apgrozījums bija 20,935 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 400 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!