Foto: DELFI

Šogad netiek plānots celt cenas par ielu malās esošo autostāvvietu izmantošanu, kuras apsaimnieko "Rīgas satiksme" (RS), informēja RS pārstāvis Viktors Zaķis

Zaķis norāda, ka iepriekš izskanējusī informācija par iespēju palielināt tarifu ielu malās esošajās autostāvvietās esot minēta kā instruments, ar ko iespējams regulēt auto pieplūdumu pilsētas centrā un motivēt autovadītājus izmantot sabiedrisko transportu. ''Nedz RS, nedz arī Rīgas dome nesaredz vajadzību mainīt tarifus pilsētas autostāvvietās un paaugstināt maksu par to izmantošanu,'' informē Zaķis, uzsverot, ka no 2016. gada 1. jūlija par 20% tiks samazināts tarifs tiem "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, kuri novietos savas automašīnas B, C un D zonās.

"Rīdzinieka kartei" jebkurā laikā var pieteikties RS klientu apkalpošanas centros. To var saņemt ikviens Rīgā deklarēts iedzīvotājs vai persona, kurai Rīgā ir kāds īpašums.

Lai karti saņemtu, var doties uz jebkuru RS klientu apkalpošanas centru, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu. Informācija par deklarāciju centra darbiniekiem būs pieejama datu bāzē, bet par personai piederošo īpašumu RS aicina uzrādīt to apliecinošu izziņu.

"Rīdzinieka kartes" izgatavošana pirmoreiz ir bez maksas, bet par kartes atkārtotu izgatavošanu tās nozaudēšanas gadījumā jāmaksā 2,85 eiro. Tā ir derīga 10 gadus.

"Rīdzinieka kartei" var pieteikties arī elektroniski RS mājaslapā www.rigassatiksme.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!