Foto: LETA

Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" obligācijas 25 miljonu eiro apmērā iegādājušies 16 investori no četrām valstīm, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijā atgādināja, ka "Latvenergo" ceturtdien, 14.aprīlī, pirmās sērijas ietvaros emitēja papildu zaļās obligācijas par kopējo summu 25 miljoni eiro pēc nominālvērtības ar dzēšanas termiņu 2022. gada 10. jūnijs, fiksēto gada procentu likmi (kuponu) – 1,9%, ienesīgumu – 1,3107% un obligāciju emisijas cenu – 1050,658 eiro.

Obligāciju izvietošana tika realizēta 7. aprīlī, obligāciju kopējam pieprasījumam izvietošanas perioda beigās sasniedzot 146,1 miljonu eiro, tādējādi 5,8 reizes pārsniedzot plānoto emisijas apjomu. "Ņemot vērā investoru lielo interesi, sākotnējā riska - ienesīguma uzcenojuma diapazona apakšējā un augšējā robeža obligāciju izvietošanas gaitā tika samazināta par 0,10 procentpunktiem, izvietošanas perioda beigās uzcenojumam nofiksējoties pie zemākās robežas 1,2% līmenī. Obligāciju iegādes orderi tika saņemti no 21 investora, ieskaitot aktīvu pārvaldības fondus, apdrošināšanas sabiedrības un bankas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Austrijā un Somijā," norādīja "Latvenergo".

Pēc obligāciju iedalījuma tās iegādājās 16 investori, no kuriem vairāki "Latvenergo" obligācijas pirmreizējā tirgū iegādājušies pirmo reizi. Lielākā daļa investori bija no Latvijas (62%), seko Igaunija (25%), Lietuva (10%) un Francija (3%).

Obligāciju emisija īstenota "Latvenergo" otrās obligāciju piedāvājuma programmas 100 miljonu eiro apmērā ietvaros un pēc obligāciju iekļaušanas regulētajā tirgū obligācijas tiks apvienotas un veidos vienu sēriju ar 2015. gada 10. jūnijā emitētajām obligācijām 75 miljonu eiro apmērā. Līdz ar 25 miljonu eiro obligāciju emisiju 14. aprīlī "Latvenergo" ir veiksmīgi emitējusi zaļās obligācijas visas otrās obligāciju piedāvājuma programmas 100 miljonu eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka 2015. gada 10. jūnijā "Latvenergo" otrās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros emitētaja obligācijas 75 miljonu eiro apmērā.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. Patlaban "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un "Latvijas Elektriskie tīkli", "Sadales tīkls", "Enerģijas publiskais tirgotājs", "Liepājas enerģija", kā arī "Elektrum Lietuva" un "Elektrum Eesti", kam pieder arī kompānija "Elektrum Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!