Foto: LETA

Birža "Nasdaq Riga" piektdien apturējusi tirdzniecību ar būvkompānijas "Latvijas tilti" akcijām, teikts biržas sniegtajā informācijā.

Biržas valde nolēmusi nekavējoties piemērot tirdzniecības apstādināšanu un pārtraukt automātisko uzdevumu savietošanu ar "Latvijas tiltu" akcijām līdz cenu ietekmējošas informācijas atklāšanai biržai.

Jau vēstīts, ka "Latvijas tiltu" valdes priekšsēdētājs Genadijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram par firmai finansiāli izdevīgu lēmumu pieņemšanu. Abas amatpersonas ceturtdien, 16.jūnijā, aizturētas.

Tāpat Latvijā aizturēti vēl seši "Latvijas tiltu" darbinieki.

Pēc Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta sniegtās informācijas, Kamkalovs, pārstāvot Latvijas kompāniju, kas uzvarējusi vairākos Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas būvdarbu konkursos vairāk nekā desmit miljonu eiro vērtībā, par direkcijā pieņemtiem Latvijas kompānijai finansiāli izdevīgiem lēmumiem vairākās reizēs devis Zumaram kukuli, kas vairāk nekā 250 reizes pārsniedz iztikas minimumu, proti, 9500 eiro robežu.

Dienests veic pirmstiesas izmeklēšanu sadarbībā ar Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB).

Ceturtdien, 16.jūnijā, veiktas kratīšanas Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijā.

"Latvijas tilti" remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. "Latvijas tiltu" lielākā īpašniece ir zinātniskās ražošanas apvienība "Latvijas Novitātes komplekss" (LNK). "Latvijas tiltu" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!