Foto: F64

AS "Latvijas Valsts ceļi", kā arī biedrības "Latvijas ceļu būvētājs" publiski paustie pārmetumi, apšaubot "Inspecta Latvia" divās asfaltbetona ražotnēs veiktos sertificēšanas auditu rezultātus, ir nepamatoti, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Pārmetumi "liecina vai nu par normatīvo aktu nepārzināšanu vai arī vēlēšanos ar nepamatotu apvainojumu palīdzību negodīgā ceļā risināt nozares konkurences jautājumus".

"Ja AS "Latvijas Valsts ceļi" vēlas kandidātiem izvirzīt papildus prasības, tad to var darīt, taču "Inspecta Latvia" strikti vadās pēc prasībām, ko uzņēmumam izvirza standarti," informē uzņēmumā.

Ražošanas procesa kontroles standarts uzliek ražotājam pienākumus kontrolēt ražošanas procesu, bet nepieprasa ražotājam pašam savu laboratoriju, kā to pauž AS "Latvijas Valsts ceļi" un biedrība "Latvijas ceļu būvētājs", skaidroja "Inspecta Latvia".

Ziņots, ka "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš LTV raidījumam "Rīta Panorāma" pauda, ka Latvijā ceļu būvē atsevišķas kompānijas mēģina iegūt pasūtījumus ar krāpnieciskām metodēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!