Foto: VAS “Latvijas dzelzceļš” arhīvs

Valsts uzņēmumam "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) ir būtiski veidot konstruktīvu sadarbību ar Rīgas pašvaldību, pavēstīja kompānijā.

Uzņēmumā pavēstīja, ka, turpinot tikšanos ciklu ar Latvijas pašvaldību vadītājiem, kuru teritorijās dzelzceļam ir liela ekonomiskā nozīme, LDz valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš pirmdien tikās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu un vienojās par sadarbību vairākos būtiskos jautājumos.

Sarunas laikā LDz vadītājs ar Rīgas mēru vienojās regulāri apsekot vietas, kur robežojas dzelzceļa nodalījuma joslas ar pilsētas teritoriju un ielām, lai konstatētu, kurās problēmvietās jāizveido drošas pārejas un kuras vietas jānorobežo, lai nebūtu iespējama nedroša sliežu šķērsošana. Abas puses uzsvēra šī jautājuma risināšanas būtisko nozīmi, lai uzlabotu drošību dzelzceļa tuvumā.

Tāpat tika pārrunāts Kundziņsalas projekts, kas tiek attīstīts, lai atbrīvotu Rīgas vēsturisko centru no termināļiem, pārceļot tos uz kreiso krastu. Sarunas laikā tika apspriesti arī jautājumi saistībā ar Torņakalna teritoriju, kur pašvaldība vēlas attīstīt sabiedriskā transporta mezglu, trokšņu izolācijas sienām un elektrifikācijas projektu.

"Rīga ir nozīmīgs dzelzceļa transporta mezgls, tādēļ pašvaldība mums ir ārkārtīgi svarīgs sadarbības partneris. Ir būtiski atrast kompromisus un veidot konstruktīvu sadarbību gan ikdienas problēmu risināšanā, gan arī domājot par stratēģisku transporta tīkla attīstību nākotnē," uzsvēra LDz vadītājs.

Sarunas noslēgumā abas puses vienojās sadarboties un atbalstīt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras iniciatīvu organizēt izstādē "Astana EXPO 2017" Latvijas stendu.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!