Foto: DELFI
SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" plāno iegādāties jaunas iekārtas un paplašināt ražotni, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Egils Immermanis.

Viņš sacīja, ka, paplašinot savu darbību un ieviešot ražošanā jaunus produktus, kompānija plāno iegādāties jaunas iekārtas un pārbūvēt ražotni.

Šī iemesla dēļ Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā ir publiskots uzaicinājums iesniegt piedāvājumus atklātā konkursā par marinēšanas ceha un gatavās produkcijas komplektēšanas telpu tehniskā projekta izstrādi un būvniecības darbu izpildi. Papildus tam kompānija izsludinājusi arī atklātu iepirkuma konkursu par gaļas pārstrādes ražošanas procesa nodrošināšanai nepieciešamo tehnoloģisko iekārtu piegādi. Investīciju projektu realizācijai paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības (ES) finansējumu Lauku atbalsta dienestā un tos īstenot līdz 2017. gada beigām. Projekta īstenošanā plānoto investīciju apmēru viņš neatklāja.

Pēc Immermaņa teiktā, investīciju mērķis ir ražošanas procesu attīstībā, ražošanas jaudu palielināšanā un jaunu produktu ieviešanā. "Uzņēmums piedalās izstādēs ārzemēs, lai piesaistītu jaunus klientus un attīstītu produkcijas pārdošanu jauniem tirgiem," paskaidroja kompānijas valdes priekšsēdētājs.

"Gaļas pārstrādes uzņēmuma Nākotne" valdes loceklis Aigars Jankūns skaidroja, ka iepirkuma konkursa "Marinēšanas ceha un gatavās produkcijas komplektēšanas telpu tehniskā projekta izstrāde un būvniecības darbu izpilde" gaitā plānots būvēt divas piebūves ražošanas telpām. "Projekts ir saistīts ar marinēšanas procesiem, bet neko jaunu un atsevišķu nebūvēsim. Plānojam nedaudz paplašināt ražošanu, padarīt efektīvākus ražošanas procesus. Nekādus jaunus virzienus neuzsāksim, paplašināsim esošās telpas," teica Jankūns.

Pretendenti konkursos var pieteikties līdz šā gada 16. decembrim.

Kā ziņots, "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" 2015. gadā strādāja ar 19,353 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 12,9% un bija 544 577 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" dibināts 2003. gadā Jelgavas novada Glūdas pagastā ar pamatkapitālu 2,407 miljoni eiro. Uzņēmuma darbības joma ir pilna cikla gaļas pārstrāde, sākot no lieljaudas kautuves līdz gatavās produkcijas piegādei visā Latvijā. Uzņēmuma īpašnieki ir Aleksis Jankūns un Gunta Jankūna ar attiecīgi 60% un 40% kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!