Rīgas alus darītavā "Vārpa" patlaban apstājusies ražošana, jo tiek risināts jautājums par kompānijas tālāko pastāvēšanu.
Uzņēmuma grāmatvede valdes locekle Irina Blaževiča pastāstīja, ka šogad janvārī kompānija ir pārtraukusi produkcijas ražošanu un nodarbojusies tikai ar iepriekš saražotās produkcijas pārdošanu no noliktavām. "Mums te viss iet uz leju," atzina uzņēmumā, piebilstot, ka janvārī tika atvienota arī elektrība un gāze.

Tāpat viņa pauda, ka patlaban tiek plānota alusdarītavas pārdošana un uzņēmumā ir iecelts jauns direktors Andris Feldmanis. Savukārt jautājums par alusdarītavas pārdošanu vēl tiekot risināts, jo nav pieņemts lēmums, kādā veidā atjaunot kompānijas darbību.

Pēc grāmatvedes stāstītā, "Vārpas" apgrozījums šogad janvārī bijis tikai 10,5 tūkstoši latu, kas ir gandrīz septiņas reizes mazāk nekā pērn janvārī, kad apgrozījums bija aptuveni 70 tūkstoši latu.

Alus darītavas "Vārpa" grāmatvede pauda, ka kompānijas darbība pasliktinājusies lielās konkurences tirgū dēļ. "Vārpa" ražo alu un dažādus bezalkoholiskos dzērienus.

"Vārpas" grāmatvede norādīja, ka kompānijas akcionāri ir galvenokārt uzņēmuma darbinieki un vadība. Saskaņā ar "Lursoft" informāciju 31,75% kompānijas akciju pieder Aleksandram Seļezņovam, kurš ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors. 13,89% Rīgas alus darītavas "Vārpa" akciju pieder uzņēmuma padomes priekšsēdētājam Andrim Deniņam, 12,46% īpašniece ir valdes locekle Irina Blaževiča, bet 8,78% pieder Aldim Avotniekam, kurš "Vārpā" ir valdes loceklis. Savukārt uzņēmuma 6,5% akciju īpašniece ir Latvijas kooperatīvo sabiedrību centrālā savienība "Turība".

Rīgas alus darītava "Vārpa" 2001.gadā strādājusi ar 1368 latu peļņu, kas ir daudz mazāka nekā iepriekšējā gadā, kad uzņēmumam bija 149,49 tūkstošu latu peļņa. Savukārt "Vārpas" neto apgrozījums no 3,02 miljoniem latu 2000.gadā samazinājās līdz 1,828 miljoniem latu 2001.gada jeb par 40%. "Vārpas" apmaksātais pamatkapitāls ir 284 100 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!