Foto: LETA
Kokmateriālu ražotājs "Stora Enso Latvija" par 350 000 eiro plāno iegādāties zāģbaļķu mizotāja rotoru ar pneimopiedziņu un padeves ruļļu priekšatvēršanās sistēmu, tādējādi ievērojami uzlabojot ražošanas procesa energoefektivitāti, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projektu plānots īstenot Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz atjaunotajiem energoresursiem (AER) apstrādes rūpniecības nozarē" ietvaros.

Investīciju projekta īstenošanai ir izsludināts iepirkumu konkurss, kura pretendentiem jāpiesakās zāģbaļķu mizotāja rotora ar pneimopiedziņu un padeves ruļļu priekšatvēršanās sistēmu izgatavošanai, piegādei, uzstādīšanai, automatizācijai, sasaistei ar pārējo zāģēšanas līniju, testēšanai un nodošanai ekspluatācijā, sasniedzot "Stora Enso Latvija" noteiktās tehnoloģisko iespēju, jaudas, ražības un kvalitātes prasības, tādejādi arī ievērojami uzlabojot ražošanas procesa energoefektivitāti. Konkurss ilgst līdz šā gada 29. maijam.

Investīciju projektu iecerēts īstenot līdz 2018. gada 31. decembrim.

Jau ziņots, ka 2015. gadā "Stora Enso Latvija" strādāja ar 53,033 miljonu eiro apgrozījumu un 3,269 eiro peļņu. Savukārt kompānijas 2016. gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Stora Enso Latvija" galvenie darbības veidi ir zāģmateriālu ražošana un tirdzniecība. "Stora Enso" Somijas, Zviedrijas un Baltijas uzņēmumu apgāde ar izejmateriāliem, mežizstrādes un apaļkoku transporta organizēšana, kā arī apaļkoku un citu koksnes produktu sagāde un realizācija. "Stora Enso Latvija" vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Stora Enso Eesti". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,582 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!