Foto: Reuters/Scanpix

Pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" ieņēmumi par maksas pakalpojumiem pērn bija vairāk nekā 550 000 eiro, otrdien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē pastāstīja uzņēmuma direktors Jānis Drulle.

Komitejas deputāti otrdien uzklausīja Drulles ziņojumu par "Rīgas gaismas" 2016.gada publisko pārskatu.

"Rīgas gaisma" pērn galveno akcentu likusi uz pašu ieņēmumu palielināšanu. Kopā ieņēmumi bija 551 334 eiro, no kuriem 269 532 eiro bijusi maksa par reklāmas iekārtu pieslēgumu ielu apgaismojumam un to apkalpošana. Pārējie ieņēmumi saņemti kā apdrošināšanas atlīdzība par bojātiem ielu apgaismojuma balstiem, izpildītiem apgaismojuma ierīkošanas pasūtījuma darbiem un citiem maksas pakalpojumiem.

Kopējie aģentūras ieņēmumi 2016.gadā bija teju 8,2 miljoni eiro, no kuriem teju 7,4 miljoni eiro bija saņemti ielu apgaismojuma ekspluatācijas nodrošināšanai un 741 109 eiro pilsētas luksoforu sistēmas un tās vajadzībām ierīkoto elektrisko tīklu uzturēšanai.

Par Rīgas infrastruktūras fonda līdzekļiem pārskata gadā ir veikta Lucavsalas pasākumu norises zonā elektroenerģijas pastāvīgā sprieguma pieslēguma ierīkošanai nepieciešamā topogrāfiskā plāna un darbu tehniskā projekta izstrāde, kā arī izbūvēti pastāvīgā sprieguma elektroapgādes punkti, tie ir aprīkoti ar skaitītājiem, un ir ierīkots apgaismojums Lucavsalas promenādē. Kopā šiem darbiem izlietojot 196 102 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!