Foto: Shutterstock
Zivju pārstrādes uzņēmums "Piejūra" pagājušajā gadā strādāja ar 3,055 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 282 206 eiro, pretēji 191 722 eiro zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā kompānijas galvenais darbības veids bija konservu "Šprotes eļļā" produkcijas ražošana.

Kompānijas vadība arī norāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums veica pētniecisko darbu ar nolūku izstrādāt divas jaunas produktu grupas. Pētniecība turpināsies arī 2017.gadā. Darbs pētniecības jomā šogad iecerēts, lai attīstītu uzņēmuma ražotās produkcijas klāstu.

Uzņēmuma vadība arī atzīmē, ka kompānijas attīstības perspektīvas ir saistītas ar pārdošanas apmēra palielināšanu un produkcijas sortimenta paplašināšanu. Šos mērķus būs iespējams sasniegt, turpinot palielināt un nomainot kompānijas materiāli tehnisko bāzi, kā arī izmantojot Eiropas Savienības (ES) iespējas.

2015.gadā "Peruza" strādāja ar 4,274 eiro apgrozījumu un 191 722 eiro zaudējumiem.

"Piejūra" reģistrēta 1995.gadā. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 2,134 miljoni eiro. Kompānija pieder AS "Rising Hill" (76%) un Mihailam Šilovam (24%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!