Foto: Shutterstock

Pārtikas veterinārais dienests (PVD) salīdzinās aptuveni 20 identisku zīmolu produktus, tostarp jogurtu, sieru, cepumus, šokolādi un bezalkoholiskos dzērienus, kas nopērkami kā Latvijas, tā Vācijas tirgos, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

PVD salīdzinās produktu marķējumus, bet pēc tam katram no produktiem izvēlēsies konkrētus parametrus, ko pārbaudīt laboratoriski. "Laboratoriskā pārbaude vienmēr ir dārga, bet par konkrētiem skaitļiem šobrīd ir grūti runāt," pastāstīja Balodis. Viņš uzsvēra, ka iecere veikt šādas pārbaudes ir jauna, tādēļ tās realizēšanai tiks izmantoti līdzekļi no dienesta budžeta neparedzētiem gadījumiem.

Pārbaužu rezultāti varētu būt zināmi mēneša laikā.

Viņš gan uzsvēra, ka atšķirības starp vienādu produktu sastāviem, ja tās ir korekti marķētas, vēl nenozīmē draudus pārtikas drošībai, bet drīzāk rāda "ražotāja attieksmi pret konkrēto tirgu".

Jau ziņots, ka ka ikgadējā uzrunā Eiropas Parlamentam Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers sacīja, ka Austrumeiropieši vairs nedrīkst būt otrās šķiras patērētāji. Tas nozīmē, ka zemākas kvalitātes produktu tirgošana Austrumeiropā nu jau kļuvusi par problēmu, kam pievērsta Eiropas Savienības (ES) uzmanība pašā augstākajā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!