Foto: Publicitātes foto
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pastiprinās uzraudzību Muzeju krātuvju kompleksa būvniecības projekta gaitai, termiņiem un budžeta apguvei, jo VNĪ ir radušās šaubas par būvnieka – pilnsabiedrības "RERE Meistari1" darbu izpildes termiņu īstenošanu, portālu "Delfi" informēja VNĪ pārstāve Inta Plūmiņa.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka kompleksa būvniecību veiks pilnsabiedrība "ReRe Meistari 1", ar kuru noslēgts līgums 20 478 622,25 euro apmērā. Būvniecības īstenošana tiks veikta būvniecības I kārtas apstiprinātā finansējuma ietvaros. Projektu plānots īstenot līdz 2018. gada 30. aprīlim.

Kā informēja Plūmiņa, gada nogalē VNĪ vadība vērtējusi arī Muzeju krātuvju kompleksa Pulka ielā 8, Rīgā būvniecības projekta gaitu. Baltijā unikālās, topošās muzeja krātuves uzdevums būs nodrošināt Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Rakstniecības un mūzikas muzeju (RRM), Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) un Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeju ar piemērotām telpām muzeju krājumu izvietošanai un darbam ar krājumu mākslas priekšmetiem.

Vairāk nekā 30 tūkstoši kvadrātmetru apjomīgajā un tehniski sarežģītajā Muzeju krātuvju kompleksā pašlaik notiek saliekamo dzelzsbetona konstrukciju montāža divos – RRM un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja ēku blokos, kā arī uzsākta montāža LNMM krātuves ēkas daļai. Vienlaikus tiek veikta arī Muzeju krātuves ārējo komunikāciju – ūdensvada, kanalizācijas un elektrotīklu – izbūve virzienā uz Pulka un Daugavgrīvas ielām. 19. decembrī būvlaukumā ar būvniecības gaitu tika iepazīstināti arī nākamie ēkas lietotāji – muzeju darbinieki, kā arī pasūtītāja – Kultūras ministrijas pārstāvji, atzīmē Plūmiņa.

Vērtējot darbu gaitu Muzeju krātuves kompleksā, VNĪ kā pasūtītājam ir radušās šaubas, vai būvnieka – pilnsabiedrības "ReRe Meistari1" iepriekš apstiprinātie darbu izpildes termiņi ir īstenojami. Tādēļ VNĪ ar pilnsabiedrību "ReRe Meistari1" ir vienojies, ka līdz 2018. gada 15. martam būvnieks iesniegs paplašinātu un detalizētu darbu veikšanas grafiku atsevišķiem būvdarbu posmiem, portālam "Delfi" norādīja VNĪ pārstāve.

"Lai arī šobrīd būvnieks apgalvo, ka projekta īstenošanas gala termiņš nav apdraudēts, tomēr prasām būvdarbu veicējam detalizētu plānu starpposmiem un vērtēsim, vai projekta termiņi ir reāli," par secināto Pulka 8 projekta izvērtēšanā norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Kā jau iepriekš minēts, VNĪ jaunā vadības komanda 19. decembrī uzsāka pārmaiņu programmu "100 adreses Latvijas valsts simtgadei", dodot publisku solījumu informēt sabiedrību ne tikai par pabeigtajiem projektiem, bet sniegt arī ieskatu VNĪ procesos, tai skaitā arī problēmu risinājumos. Muzeju krātuvju kompleksa būvniecība Pulka ielā 8 ir šo 100 adrešu sarakstā, kurus VNĪ jaunā vadība izvēlējusies kā pilotprojektus, lai darbībā pierādītu jaunās uzņēmuma stratēģijas un domāšanas maiņas praksi.

VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumi 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumi vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 580 darbinieki. Kopējā aktīvu vērtība 2016. gadā bija 357,81 miljoni eiro, apgrozījums 2016. gadā – 49,98 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!