Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu pārvalde šomēnes apturējusi taksometru kompānijas SIA "Lady Taxi" saimniecisko darbību, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

VID lēmumu pieņēma 6. februārī. Līdz ar saimnieciskās darbības apturēšanu "Lady Taxi" piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai.

Dienesta mājaslapā rodamā informācija liecina, ka "Lady Taxi" nav izveidojies par 150 eiro lielāks nodokļu parāds.

"Lady Taxi" šobrīd ir aktuāla komercķīla, kuras ņēmējs ir AS "Citadele banka". Nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 42 686 eiro.

Parādnieks ir "Lady Taxi" transporta un personāla piegādātājs SIA "Taksometru vadītāju akadēmija", kas likvidēta jau 2017. gadā.

2015. gadā dibinātā firma "Lady Taxi" nav iesniegusi gada pārskatus, bet vienīgo reizi maksājumus valsts budžetā tā veica 2016. gadā.

"Lady Taxi" pieder 1965. gadā dzimušajam Ģirtam Pūpolbergam.

"Lady Taxi" mājaslapā lasāms, ka uzņēmumā taksometrus vadīja augsti kvalificētas sievietes, kurām ir vismaz 10 gadu ilgs stāžs automašīnas vadīšanā.

Darbību uz laiku uzņēmums apturēja jau 2016. gadā.

"Kompānijas vadība ir padevusies nespējā prognozēt izmaiņas likumdošanā, banku jaunos nosacījumos, kā arī nodrošināt mūsu drošību taksometru tirgū. "Lady Taxi" tuvākās nedēļas nespēs kvalitatīvi sniegt savus pakalpojumus. Lūdzam izvēlēties citu pārvadātāju," firma tolaik rakstīja paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!