Foto: LETA
Baltijas valstīs strādājošais viesnīcu operators "Mogotel" pārvaldīs viesnīcu "Days Hotel Riga VEF" Rīgā, kas turpmāk strādās ar nosaukumu "Rija VEF Hotel", informēja "Mogotel" pārstāve Kristīne Junkure. Uzņēmuma īpašnieks ir Vadims Muhins, kuru biznesa žurnāls "Kapitāls" nesen ierindoja Latvijas turīgāko iedzīvotāju topā, kuriem vēl nav 30 gadi.

Junkure sacīja, ka "Rija VEF Hotel" darbosies vidējā - trīszvaigžņu cenu kategorijā. "Rija VEF Hotel" viesnīcai ir seši stāvi ar 135 viesu numuriem, tostarp viesnīcā ir 101 standarta, 30 komforta un četri luksusa numuri. Konferencēm, biznesa un atpūtas pasākumiem viesnīcā ir pieejamas trīs dažādas ietilpības konferenču zāles. Viesnīcā ir arī restorāns, bārs un vasaras terase.

Junkure norādīja, ka ar zīmolu "Rija Hotels" līdz šim strādāja četras viesnīcas - "Domus Hotel" un "Irina Hotel" Rīgā, "Bauska Hotel" Bauskā un "Old Town Hotel" Tallinā, Igaunijā. Savukārt "Mogotel" īpašnieks Muhins sacīja, ka tūrisma nozares dati parāda, ka arvien populārāka kļūst solo ceļošana, kas paredz minimālas prasības attiecībā uz izmitināšanas pakalpojumiem.

Pēc viņa sacītā, nozares eksperti prognozē, ka nākotnē liela loma būs arī darījumu tūrisma un veselības tūrisma attīstībai, kur Latvijai ir liels potenciāls.

Muhins piebilda, ka minētajos tūrisma virzienos lielākais pieprasījums ir pēc budžeta klases viesnīcām, tādējādi līdz 2030. gadam tirgus piedzīvos nozīmīgu viesu pieprasījumu tieši pēc vidējās cenu kategorijas viesnīcām.

Viesnīcu operatora "Mogotel", kas strādā ar zīmoliem "Rixwell Hotels", "Wellton" un "Rija Hotels", apgrozījums 2017. gadā bija 17,686 miljoni eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 2,6% - līdz 325 205 eiro.

"Mogotel" reģistrēta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Muhins.

"Delfi" jau ziņoja, ka žurnāls "Kapitāls" sadarbībā ar "Lursoft" ir izpētījis turīgākos Latvijas iedzīvotājus, kuriem: vēl nav 30 gadi, pieder uzņēmumi, kas uzrāda lielāko peļņu un apgrozījumu, kā arī pieder ne mazāk par 30% uzņēmuma kapitāla. Muhins ierindojās topa piektajā vietā.

Vadima Muhina vecāki viesnīcu biznesā iesaistījās jau 1999. gadā, un sāka viņi ar vienu viesnīcu – "Garden Palace". Pirms 10 gadiem pārņēmis ģimenes biznesu un tā vadību, Muhins jaunākais ar vairāku uzņēmumu starpniecību vada lielu Latvijas viesnīcu tīklu "Wellton" un "Rixwell", kurā ietilpst 13 viesnīcas Rīgā, Jūrmalā, Bauskā un Tallinā; tos Muhina kungs ir ieguvis dažādi – uzpircis pēc krīzes vai uzbūvējis, vai pārņēmis pārvaldīšanā, raksta "Kapitāls".

Pats uzņēmējs žurnālam apgalvo, ka viesnīcu biznesu viņš studē pat atvaļinājuma laikā, ceļodams pa pasauli: šī iemesla dēļ viņš cenšoties nevienā viesnīcā nepalikt vairāk par divām diennaktīm – lai varētu izpētīt pēc iespējas vairāk piemēru, ko labu kolēģi visā pasaulē piedāvā.

Muhinam pieder kapitāla daļas kopumā 12 uzņēmumos, bet pagājušajā gadā vislielāko peļņu viņš guva SIA "Vita Finance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!