Foto: Publicitātes attēli

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē otrdien, 16. aprīlī, tika prezentēti kopīgi ar Latvijas pārvades sistēmas operatoru AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) izstrādātie projekti, kā arī parakstīts sadarbības līgums un atklāta izstāde "Enerģija kustībā", portālu "Delfi" informēja AST.

Pasākuma laikā tika prezentēta RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Enerģētikas institūta zinātnieku un AST ekspertu izstrādātā programmatūra, kas atvieglo dispečeru ikdienas darbu visās trīs Baltijas valstīs. Rīks spēj novērtēt reāla laika situāciju Baltijas elektroenerģijas pārvades tīklā, veikt prognozes un sniegt rekomendācijas, tādējādi nodrošinot efektīvāku resursu izmantošanu.

Parakstītais sadarbības līgums paredz pētniecisko darbību enerģētikas nozarē, kā arī zināšanu un tehnoloģiju pārnesi darba vidē, sekmējot attīstību un izaugsmi. AST nodrošinās prakses vietas iespējas RTU praktikantiem atbilstoši to studiju programmām.

Tāpat pasākuma laikā atklāta foto izstāde "Enerģija kustībā", kurā aplūkojami fotogrāfa Reiņa Hofmaņa darbi. To centrā ir AST darbinieki kā enerģija, kas līdzinās nemitīgā kustībā esošiem elektriskiem lādiņiem, nodrošinot nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā, informēja pasākuma organizatori.

Foto izstāde RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes centrālajā vestibilā būs apskatāma līdz 3. maijam.

"Tehnoloģiju straujā attīstība liek arvien vairāk uzņēmumiem un mācībspēkiem mijiedarboties. Informācijas apmaiņa par aktualitātēm enerģētikas nozares attīstībā ir svarīga ne tikai studentiem, domājot par darba iespējām, bet arī pasniedzējiem, kuriem jābūt zinošiem par šī brīža tendencēm," stāsta AST valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Sadarbība ar industriju ir viena no RTU prioritātēm, un AST ir viens no šādas sadarbības labākajiem piemēriem, uzskata RTU rektors Leonīds Ribickis. Abiem ir kopīgi īstenoti pētniecības projekti, kā arī uzņēmums studentiem piedāvā prakses vietas un sniedz vērtīgus ieteikumus studiju programmu attīstīšanai. "Turklāt vairāk nekā 30% AST darbinieku ir RTU absolventi," uzsver Ribickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!