Foto: F64

VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) savā komentārā saistībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāja Edvīna Bērziņa medijiem pausto par iespējamu LDz privatizāciju norāda, ka kategoriski nepiekrīt Bērziņa paustajam viedoklim, informē PA.

PA kategoriski nepiekrīt Bērziņa paustajam viedoklim. PA vērš uzmanību, ka publiskas personas kapitālsabiedrības valdes locekļiem, kuru izglītībai, darba pieredzei un kvalifikācijai ir jānodrošina valdes locekļa amata pienākumu profesionāla izpilde un jābūt pamatzināšanām par valsts īpašuma konversijas principiem un ar to saistītiem normatīviem aktiem, tāpat nav pieļaujama šādu normatīvu aktu neievērošana un sabiedrības maldināšana savu personīgo mērķu sasniegšanai.

PA atgādina, ka Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 17. pants nosaka, ka tādus uzņēmumus kā VAS "Latvenergo", VAS "Latvijas Pasts", VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga", VAS "Latvijas dzelzceļš", VAS "Latvijas gaisa satiksme" un VAS "Latvijas Valsts meži" un šo uzņēmumu akcijas nedrīkst privatizēt vai atsavināt.

PA ieskatā Bērziņš publiski paustajā norāda dažādu izteikumu negatīvu iespaidu uz viņa vadītā uzņēmuma reputāciju. Bērziņa izteikumi viennozīmīgi atstāj negatīvu iespaidu uz PA darbību un tai deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. PA aicina Bērziņu nekavējoties atsaukt savus nepamatotos izteikumus un turpmāk izvairīties no juridiski nepatiesiem un citu uzņēmumu reputāciju aizskarošiem izteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!