Foto: Publicitātes foto
Igaunijas starppilsētu un starptautisko autobusu operators "Lux Express" par septiņiem miljoniem eiro iegādājies 20 jaunus autobusus "Scania" un palielinās reisu skaitu gan iekšzemes, gan starptautiskajos maršrutos.

Igaunijas iekšzemes tirgū "Lux Express" šā gada otrajā pusē plāno koncentrēties uz Tartu, jo pasažieru skaits Tartu maršrutos šā gada pirmajos piecos mēnešos gada izteiksmē pieaudzis par 30%, otrdien paziņoja kompānijas valdes loceklis Janno Ritsbergs.

Gada otrajā pusē reisu skaits Tartu-Pērnava maršrutā tiks palielināts no četriem līdz pieciem dienā, Tartu-Narva maršrutā - no sešiem līdz astoņiem dienā, bet Tallina-Tartu-Veru maršrutā - no diviem līdz pieciem dienā.

Tāpat plānots palielināt reisu skaitu vairākos citos Igaunijas iekšzemes maršrutos.

Ritsbergs arī informēja, ka no 1.jūnija ir pievienots desmitais dienas reiss maršrutā starp Tallinu un Sanktpēterburgu, kur gada pirmajos piecos mēnešos pasažieru skaits bijis par 7% lielāks nekā šajā laika posmā pērn.

Savukārt starp Sanktpēterburgu un Helsinkiem šā gada janvārī-maijā pasažieru skaits bijis par 40% lielāks nekā pirms gada, tādēļ "Lux Express" no 15.jūnija pievienojis vēl vienu reisu dienā. Ritsbergs prognozēja, ka šajā maršrutā dažus turpmākos gadus pasažieru plūsma turpinās pieaugt.

Starp Tallinu un Rīgu no 1.jūnija dienā ir 14 "Lux Express" pasažieru autobusu reisi.

Tallina-Varšava maršrutā no ceturtdienas tiks pievienots papildu reiss, kurā kursējošais autobuss starp Viļņu un Varšavu neapstāsies, kas nozīmē, ka brauciens būs par divām stundām īsāks nekā citos reisos šajā maršrutā, stāstīja Ritsbergs.

Pirmos jaunos autobusus "Lux Express" saņēma jūnija sākumā, bet pārējie partijās par diviem vai trim tiks piegādāti līdz septembra beigām.

"Lux Express" rudenī plāno ieviest mēnešbiļeti Igaunijas iekšzemes reisiem, kuras cena nepārsniegs 100 eiro.

Rudenī arī plānots sākt piedāvāt taksometra pakalpojumus klientiem, kas vēlas no mājām nokļūt autoostā un no sava galamērķa autoostas līdz galamērķim pilsētā. Vismaz sākotnēji "Lux Express" par partneriem šajā pakalpojumā plāno izvēlēties profesionālas taksometru kompānijas, nevis koppbraukšanas pakalpojumu sniedzējus.

Jaunākais publiski pieejamais finanšu pārskats liecina, ka 2017.gadā "Lux Express Estonia" peļņa bija 178,8 tūkstoši eiro, bet apgrozījums sasniedza 30 miljonus eiro. "Lux Express" ietilpst Igaunijas uzņēmēja Hugo Osulas kontrolētajā holdingā "Mootor Grupp".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!