Foto: LETA

AS "Rīgas dzirnavnieks" šobrīd īsteno vairākus nozīmīgus investīciju projektus. To ietvaros jau rudenī plānots atklāt renovētu ražotni ar jaunām ražošanas līnijām, kas ļaus paplašināt produktu kategorijas ar pākšaugiem un rīsu produktiem, kā arī, pateicoties jaunai dozēšanas iekārtai, ražot garšas ziņā interesantākus un plašāka sortimenta ātri pagatavojamās biezputras, informē uzņēmums. Līdz ar renovācijas noslēgšanos uz Latviju tiks pārcelta "Baltic Mill" grupas Igaunijas ražotne un arī daļa tās iekārtu.

Renovētajā ražotnē tiks uzstādītas vairākas jaunas ražošanas līnijas, kas ļaus palielināt ražošanas jaudas un efektivitāti par 30%. Jaunās iekārtas nodrošinās automatizētu ražošanu, kas būs daļējs risinājums akūtajam darbaspēka trūkumam. Jaunā izejvielu dozēšanas iekārta ļaus paplašināt esošo produktu sortimentu ar jaunām garšām, izmantojot daudz eksotiskās un izmaksu ziņā dārgākas izejvielas, kas it īpaši ir svarīgi eksporta tirgiem un to garšu prasībām.

"Mūsu ambiciozie attīstības plāni ļaus mums būt vēl konkurētspējīgākiem ne tikai Baltijā, bet arī mūsu eksporta tirgos. Jau augustā plānojam uzsākt ražošanu testa režīmā Igaunijas tirgum pākšaugiem un rīsu produktiem. Šo nišu pārņemam grupā no Igaunijas uzņēmuma, paplašinot ražošanas iespējas un mūsu eksporta produkcijas klāstu. Sākotnēji Igaunijas tirgum ražosim viņu iecienīto, speciālu šķirņu pupiņu un zirņu produkciju. Tālāk jau ir plāni šo līniju noslogot ar citu pākšaugu produktu ražošanu plašākam noietam," teic AS "Rīgas dzirnavnieks" direktore un valdes locekle Anita Skudra.

"Rīgas dzirnavnieks" attīstības plānus prezentēja rīkotajā seminārā lauksaimniekiem, iepazīstinot ar jauno ražošanas un noliktavas ēku. Patreiz notiek ražošanas ēkas rekonstrukcija, pēc tās noslēgšanas notiks iekārtu uzstādīšana, tostarp jauno. Līdz ar renovācijas noslēgšanos uz Latviju tiks pārcelta "Baltic Mill" grupas Igaunijas ražotne un arī daļa tās iekārtu.

"Rīgas dzirnavnieks" ir uzsācis strauju attīstību, nostiprinot savas pozīcijas ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas mērogā. Jau informējām, ka "Rīgas dzirnavnieks" īsteno piecu miljonu eiro lielu investīciju programmu. Šo modernizācijas plānu īstenošana tiek veikta Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!