Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Daimler AG" ģenerālpārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" 2018. gadā strādājis ar 48,4 miljonu eiro apgrozījumu un noslēdzis gadu ar 298 554 eiro lielu peļņu, informē uzņēmums.

Lai gan 2018. gada pirmajā pusē Latvijas jauno vieglo automobiļu tirgus uzrādīja izaugsmi 7% apmērā, gads tika noslēgts ar stagnējošu 1,7% pieaugumu, kas ietekmējis arī SIA "Domenikss" apgrozījumu, stāsta uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

"Kopumā aizvadīto gadu vērtējam kā veiksmīgu. Neskatoties uz pērnā gada apgrozījuma samazinājumu par 10%, kas galvenokārt skaidrojams ar vieglo automobiļu tirdzniecības apjoma samazinājumu, īpaši "premium" zīmolu segmentā, kurā auto pirktspēju ievērojami ietekmēja gada sākumā piedzīvotais satricinājums Latvijas banku sektorā, gadu noslēdzām ar pozitīviem finanšu rādītājiem," pauž Danilenko.

Arī turpmāk SIA "Domenikss" plāno attīstīt darbību Latvijas tirgū, atverot jaunu servisa centru. "Stratēģiski nozīmīgs solis būs biznesa paplašināšana, jau šī gada nogalē atverot jaunu kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centru Pierīgā," uzņēmuma attīstības plānus 2019. gadam ieskicē Danilenko.

SIA "Domenikss" reģistrēta 1997. gadā un pieder Benitai Danilenko. 2018. gadā "Domenikss" VID administrētajos nodokļos samaksāja 9,4 miljonus eiro, tostarp 1,14 miljonus eiro – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.

"Domenikss"grupā ietilpst SIA "Domenikss" un SIA "Baltijas Auto Centrs". SIA "Domenikss" ir "Daimler AG" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodrošina "Mercedes-Benz" vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. "Domenikss" ir arī autorizēts"Fuso" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu "FusoCanter" tirdzniecību, kā arī oriģinālo "Mercedes-Benz", "Fuso" rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu. SIA "Domenikss" filiāle, SIA "Baltijas Auto Centrs", nodarbojas ar mazlietotu auto iepirkšanu, vērtēšanu un tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!